Public numeros la lansarea romanului semnat Adi Nica!

modelmic

Polițistul – scriitor Adrian Nica, și-a lansat la Reșița romanul „Părțiile Gratiilor”, în prezența unui public numeros, care a dorit să cumpere cartea și să beneficieze de autograful autorului.

Despre romanul scris cu verbul caracteristic lui Nica, autorul a declarat: „cartea este o continuare a celei dintâi „Nemernicia unui sistem bolnav” și tratează aceleași aspecte ale muncii de poliție, ale realizărilor, împlinirilor și neîmplinirilor unui polițist obișnuit, polițist care a plecat de la talpă, din structurile de ordine publică, până la munca de investigații criminale și în final a îndeplinit funcția de șef de post, o activitate care a trecut prin tot ce înseamnă operativ în munca de poliție”.

Cu ocazia lansării, la care a fost prezent și primarul urbei, Ioan Popa, acesta a povestit la finalul lansării de carte faptul că în urmă cu mai mulți ani, atunci când domnia sa era administratorul societății Monte Banato, hoții i-au dat iama în societate și i-au furat 30 de matrițe din bronz, de circa 30 kg, în valoare de circa 200.ooo de euro, matrițe care dădeau formă pastelor și fără de care Monte Banato era pusă în imposibilitatea de a activa, întrucât matrițele puteau fi comandate numai din Italia, iar perioada livrării acestora era de cel puțin două luni de zile. Prin intervenția promptă a polițistului Adi Nica, matrițele au fost recuperate în timp record,  mai puțin de două zile, din orașul Arad. Astfel că societatea a putut funcționa la parametri optimi, edilul de astăzi al Reșiței având cuvinte de laudă la adresa lui Adi Nica.

Toți cei care îl cunosc pe Adi Nica. știu că acestuia îi place coniacul bun, vinul alb și muzica lăutărească, nefăcând din acestea un secret și dacă e să-l parafrazăm am spune că „informația adevărată, nu o afli nici de la teatru, nici de la cinematograf, nici din fața televizorului, ci o afli din crâșme, din mediile și locurile frecventate de cei certați cu legea”.

La lansarea de la Muzeul Banatului Montan din Reșița au participat foști colegi polițiști din cadrul IPJ Caraș-Severin, fostul edil al municipiului Reșița, prof. univ. dr. Liviu Spătaru, fostul rector al UEM Reșița, prof. univ. dr. ing. Ion Vela, fostul procuror Ion Teacă, multiplul campion mondial la box, Francisc Vaștag, antrenorul emerit de lupte Ilie Ene, jurnaliști, oameni de cultură și sport care au ținut să fie prezenți la eveniment.

A doua zi, Adi Nica și-a lansat romanul în orașul natal, Anina, în prezența unui public peste așteptările autorului. Cu această ocazie, Adi Nica ne-a mărturisit că momentul lansării de la Anina echivalează cu întoarcerea sa acasă.

Următoarea lansare va avea loc în data de 23 noiembrie la Băile Herculane – în sala de ședințe a Consiliului Local Băile Herculane, pe această cale autorul „Părțiilor Gratiilor” dorind să mulțumească primarului Cristian Miclău pentru întregul sprijin acordat.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei