Puiu Percea, trimis în judecată de DNA, alături de alte 5 persoane! Procurorii au pus sechestru pe imobile și conturi bancare!

modelmic

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a fostului primar la comunei Ciclova Română, Gheorghe Percea, pentru comiterea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete și complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„1. În perioada 2012 – 2017, inculpatul Percea Gheorghe, primarul localității Ciclova Română, județul Caraș-Severin, beneficiind de autoritatea și influența conferite de funcția publică deținută, a determinat patru persoane din localitate să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) cereri unice de plată pe suprafață, pentru a încasa subvenții în cadrul diferitelor scheme de plăți.

În acest sens, mai multe contracte de concesiune au fost încheiate de persoanele respective cu primăria condusă de inculpatul Percea Gheorghe, pentru terenurile agricole care aparțineau Consiliului Local și Primăriei Ciclova Română.

În același context, pentru îndeplinirea condițiilor necesare aprobării cererilor unice de plată pe suprafață, trebuia ca solicitanții să facă dovada deținerii unui/unor efective de animale, motiv pentru care inculpatul Percea Gheorghe a determinat aceleași persoane să încheie fictiv contracte de comodat, din care să rezulte (în mod nereal) că dețineau diverse efective de animale și adăposturi pentru acestea.

Beneficiarul real al plăților efectuate de către A.P.I.A. a fost inculpatul Percea Gheorghe care deținea și cardurile aferente conturilor bancare în care erau virate subvențiile de către A.P.I.A., în baza cererilor unice de plată pe suprafață.

Prin aceste demersuri, inculpatul a beneficiat de subvenții acordate necuvenit de A.P.I.A. în cuantum total de 1.862.839 lei.

2.În aceeași perioadă, inculpații Chincia Natalia, Chincia Ioan Nicolae, Negrea Liviu Cosmin și Balint-Copăcean Dimitrie-Daniel, beneficiind de ajutorul inculpatului Percea Gheorghe, au depus cu rea-credință la A.P.I.A., mai multe documente care conțineau mențiuni nereale, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate.

Acționând în această manieră, cele patru persoane au beneficiat de fonduri nerambursabile în sumă totală de 3.195.115 lei.

Acordarea sprijinului financiar pentru ceipatru inculpați a fost posibilă cu sprijinul nemijlocit al inculpatului Borza Nicolae, materializat în susținerea eforturilor acestora de creare a condițiilor artificiale de eligibilitate a cererilor unice de plată depuse la A.P.I.A.”.

În același dosar au fost trimiși în judecată, tot sub control judiciar, Natalia Chincia, Ioan Nicolae Chincia, Liuviu Cosmin Negrea și Dimitrie-Daniel Balin-Copăcean, pentru comiterea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete. Nicolae Borza (la data faptei consilier superior la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Caraș Severin – Serviciul Control în teren), va fi judecat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de  complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete.

A.P.I.A. s-a constituit parte civilă cu suma de 5.057.954 lei, bani provenind din bugetele FEGA, FEADR (fonduri europene) și bugetul național.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaţilor Borza Nicolae, Balint-Copăcean Dimitrie-Daniel și Percea Gheorghe.

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare deținute la diferite unități bancare de inculpații Percea Gheorghe, Balint-Copăcean Dimitrie-Daniel, Chincia Natalia, Chincia Ioan Nicolae și Negrea Liviu Cosmin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Diana RADU

 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Popescu

  Bă ce” MAFIE”acolo în sărăcia acea de Ciclova,am trecut prin comună acea,un drum numai groapa (nici în Albania nu găsești așa drum)dar mafiotul de Primar, avem grija de furat din banii publici. Bravo DNA !!

  Raspunde
  1. ADEVAR

   Popescule vezi-ti de treaba ta .
   Domnul Primar un om deosebit care a ajutat multa lume.
   Popescule, invata sa scri corect gramatical si stai in banca ta, tu te ai gasit sa dai comenturi, dar pe o carte de gramatica nu pui mâna.
   DOMNUL PRIMAR UN OM DEOSEBIT…SI POPESCULE SHHTT..CIOCUL MIC.

 2. Antitampiti

  Popescu, sa iti fie rusine….din cauza oamenilor de genul tau merge Tara Romaneasca cum merge ca suntem vai de noi.
  Nu ai sanse sa ajungi primar in Ciclova daca asta iti doresti..stai flexat.
  Nu te bucura ca poate te ia si pe tine DNA…nu fii tu asa tare in clonț si nu te bucura de nedreptatea facuta altuia.
  Haida JET!!!!!!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei