Pumni de campion mondial! Francisc Vaștag, în ring cu elevii de la Colegiul Economic!

modelmic

Marele campion mondial al boxului românesc, reșițeanul  Francisc Vaștag, a fost invitatul Colegiului Economic al Banatului Montan Reșița, într-un proiect care își dorește să promoveze performanța sportivă în rândul elevilor reșițeni și să le prezinte modele de succes cu care comunitatea se mândrește, după cum ne-a transmis Cătălin Hogea, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport din Caraș-Severin.

Vaștag, un tip modest, care afișează mai mereu o atitudine pozitivă în jurul său, le- a vorbit elevilor din școlile reșițene despre sacrificiul pe care îl presupune perfomanța sportivă, despre nivelul la care a ajuns să lupte pentru titlul mondial, despre un stil de viață sănătos, despre auto-motivare, precum și despre menținerea sportivului la un anumit nivel de performanță.  Feri Vaștag este câștigător a nu mai puțin de 3 medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori: Moscova (1989), Tampere (1993) și Berlin (1996) fiind considerat cel mai bun pugilist român în boxul amator din toate timpurile.

Activitatea ce a debutat la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița în cadrul proiectului Campionii vin în școli, licee și universitate a fost una deosebită, elevii fiind impresionați de relatările marelui campion mondial la box. Proiectul este desfășurat de Direcția de tineret și sport se dorește a fi un îndemn spre o „viață sănătoasă“ pentru tînăra generație  și o campanie de conștientizare a tinerilor legat de ceea ce înseamnă a face performanță în sport. Francisc Vaștag i-a îndemnat pe elevi să învețe, dar să nu ignore mișcarea, pentru o viață sănătoasă și armonioasă.

Directorul Colegiului Economic, Marius Cornici, ne-a relatat că activitatea a fost un succes, elevii fiind curioși și receptivi la cele relatate. La final, elevii Colegiului Economic dar și cadrele didactice au fost amatoare de selfie-uri cu marele campion reșitean, acesta fiind asaltat de cei prezenți și prins într-o adevărată ședință foto. Directorul Direcției de tineret si sport, Cătălin Hogea ne-a mărturisit că în viitor vor fi invitați și alți campioni reșițeni, precum: Narcis Mihăilă sau Dorinel Munteanu. Astăzi, în cadrul aceluiași proiect DJTS, a fost rândul atletului olimpic Marius Cocioran să întâlnească elevii de la Școala cu clasele 1-8 nr.7 din Reșița și liceenii de la Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița.

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei