Radare pe DN 58 Reșița-Brebu și DN 58B Reșița-Bocșa-Măureni! S-a lăsat cu amenzi

modelmic

Peste 50 de conducători auto care au călcat prea tare pedala de accelerație au fost sancționați de polițiștii cărășeni, care au derulat miercuri timp de patru ore, o acțiune de tip preventiv-reactiv, care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul  nerespectării regimului legal de viteză, regulilor privind depășirea și a regulilor privind deplasarea bicicliștilor și a pietonilor.

Polițiști rutieri de la Serviciul Rutier, Poliția Municipiului Reșița și Poliția Orașului Bocșa au fost prezenți pe DN 58 Reșița-Brebu și DN 58B Reșița-Bocșa-Măureni, unde au acționat cu mijloacele radar fixe și mobile din dotare, oprind pentru control peste 120 de autovehicule și legitimând peste 200 de persoane.

54 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de peste 14.500 de lei, pentru încălcarea normelor rutiere. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 50 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării, 2 permise de conducere, unul pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și unul pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 km/h și a fost retras un certificat de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au verificat și modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, pe timpul efectuării transportului de persoane, reamintind participanților la trafic principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța traficului rutier continuă și în perioada următoare, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere fiind una dintre prioritățile Poliției Române.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte normele rutiere și măsurile de protecție împotriva Covid-19 și recomandăm tuturor să respecte în continuare atât regulile de circulație pe drumurile publice, cât și măsurile de protecție împotriva noului coronavirus și să nu uite faptul că viața și sănătatea sunt cele mai importante, iar conduita preventivă în trafic și în societate poate salva vieți”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

 

foto: arhivă

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei