Radu Bote și Florin Dospinescu pe banca tehnică a echipei de handbal CSM Reșița!

dos

După despărțirea amiabilă de antrenorul de origine sârbă Bojan Butulija, CSM Reșița își continuă parcursul în Liga Zimbrilor cu alte două nume cunoscute în rândul iubitorilor de handbal reșițean.

Este vorba de Radu Bote cel care a mai antrenat în trecut grupele de copii și juniori ale clubului HC Adrian Petrea din Reșița dar și la Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timișoara.

Din postura de secund, CSM-ul va primi suportul unui nume consacrat al handbalului românesc, este vorba de Florin Dospinescu, cel care va continua și să evolueze pe postul unde s-a consacrat de-a lungul timpului, cel de extremă stângă. Dospinescu a mai evoluat în trecut pentru Reșița, atunci când echipa purta numele actualului antrenor secund al Naționalei Masculine de Handbal, Adrian Petrea.

Vă reamintim că primarul municipiului Reșița a decis la începutul acestui an ca finanțarea secției de handbal de la CSM Reșița să fie redusă drastic pentru echipa de liga națională a orașului, fapt ce a condus la rezilierea mai multor contracte cu jucătorii echipei.

Astfel, clubul a renunțat la serviciile jucătorilor sârbi extra-comunitari Vladimir Jevtic, Aleksa Milosevic, Dusan Trifkovic, însă nici viitorul lui Răzvan Szopka la poalele Semenicului nu pare unul sigur, portarul băimărean fiind deja în tratative cu echipe care îi pot plăti salariul. Vestea bună este că jucătorii georgieni au acceptat negocierea contractelor și se vor prezenta la Reșița pe 27 ianuarie.

Directorul secției handbal de la CSM Reșița, Cristian Pătru, afirmă că în actualul context, coordonarea echipei se află pe mâini bune, Radu Bote și Florin Dospinescu, fiind doi cunoscători ai handbalului reșițean. „Toți copii și tinerii handbaliști i-au trecut prin mână lui Radu Bote, deci îi cunoaște foarte bine iar despre Florin Dospinescu pot spune că este un lider în teren și în multe momente importante ale jocului poate trage echipa după el“.

De altfel, Pătru, din postura de coordonator al secției de handbal, afirmă că își dorește o strategie realistă pentru parcursul echipei de ligă națională, în contextul actualelor vremuri pe care le trăim. Despre rămânerea lui Cristian Pătru în staff-ul clubului CSM Reșița, acesta a declarat că subiectul este ultimul de interes în acest moment pentru formația reșițeană.

Cât privește parcursul în viitorul sezon de Liga Zimbrilor al formației CSM Reșița, cu un lot vădit slăbit și o secție ținută în viață pe „perfuzii“ din punct de vedere financiar, acest deziderat, al celor ce iubim această disciplină sportivă, nu poate reprezenta sub nicio formă o certitudine. Ba dimpotrivă!

 Sergiu Taban

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. ana-maria

    Marius Grozavescu este si el un element de valoare a Resitei care ar putea aduce un aport important in ceea ce a mai ramas echipa de handbal masculin…Mi-ar placea sa il revad printre cei din tehnic..succes !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei