Răspândirea coronavirusului trebuie privită cu responsabilitate și nu cu panică

x
Numărul persoanelor izolate la domiciliu în Caraș Severin a ajuns la 91 ca urmare a deciziei autorităților de a include pe lângă cei 52 de conaționali sosiți din zonele de risc din Italia și pe membrii familiilor acestora.
La sediul prefecturii Caraș Severin a avut loc astăzi o nouă ședință de lucru cu șefii tuturor instituțiilor implicate în prevenirea răspândirii acestui virus. Vă prezentăm comunicatul integral semnat de prefectul județului Cristian Gâfu și de Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin Dan Miloș:

„În urma întâlnirilor de lucru care au avut loc la Instituția Prefectului – județul Caraș-Severin sâmbătă, 29.02.2020 și luni, 02.03.2020, coordonate de către domnul prefect Cristian Gâfu, la care au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic”, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului de Jandarmi ”Gral. de brigadă Vasile Zorzor” și ai Poliției Locale Reșița, a fost decisă declanșarea unei serii de controale la adresele celor 91 de persoane autoizolate în acest moment la domiciliu în Caraș-Severin, pentru că au venit din zone al Nordului Italiei, adiacente celor cu risc epidemiologic major. În aceste acțiuni au fost angrenați și polițiștii locali din Caransebeș. În afara verificărilor telefonice repetate din partea Direcției de Sănătate Publică a județului, mai multe echipaje din partea structurilor implicate s-au deplasat, împreună cu reprezentanți ai administraților locale, respectând măsurile de protecție epidemiologică, la domiciliul persoanelor autoizolate, pentru a se asigura că respectă această procedură de autoizolare de 14 zile. Și la această oră verificările la adresele celor autoizolați continuă.

Menționăm că persoanele care nu respectă autoizolarea sunt pasibile a suporta rigorile legii, prin amenzi din partea autorităților sanitare sau chiar răspundere penală. Numărul persoanelor autoizolate raportate de către autoritățile sanitare a crescut față de săptămâna trecută, din cauză că sunt luați în calcul și cetățenii care locuiesc cu persoanele izolate“.

y

Vă reamintim că principala apărare împotriva infectării cu noul COVID-19, este igiena personală. „Spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde; folosiți dezinfectanți pentru mâini; dacă tușiți puneți mâna la gură sau folosiți batiste de unică folosință; tușiți sau strănutați în încheietura cotului dacă nu aveți altă posibilitate, pentru a nu răspândi microbii în jurul dumneavoastră; folosiți mască doar dacă aveți suspiciunea că în preajma se află persoane posibil infectate sau bolnave; dacă tușiți sau faceți febră mare anunțați de urgență medicul de familie care va dispune un tratament sau după caz va solicita un echipaj medical la locuința dumneavoastră“ – a precizat pentru cititorii Reper24 Daniel Botgros, purtător de cuvânt al DSP Caraș Severin.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „Spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde .. tușiți sau strănutați în încheietura cotului dacă nu aveți altă posibilitate …“ – a precizat …

  Dacă cetăţeanul nu prea poate atinge cu nasul încheietura cotului (propriu), poate strănuta şi la încheietura umărului (vecinului) ca loc substitutiv autorizat?
  Şi încheietura umărului ar trebui spălată bine cu apă şi săpun, cel puţin 20 de secunde? Că nu s-a precizat.
  Şi pe care parte, pe partea claviculară a încheieturii umărului sau şi pe partea subaxială?
  Întreb pentru un prieten. :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei