Răutăţi drăgălaşe

modelmic

Recent Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş Severin a demarat concursul Reşiţa Urban Quest, iar reşiţenii sunt chemaţi să vină cu idei, proiecte, propuneri, care să ducă la reabilitarea Municipiului nostru, care, zic unii, e în declin. Iniţiativa este lăudabilă şi în perioada următoare o să fiu atent la ce vor pune pe masă concitadinii noştri, ştiut fiind faptul că reşiţenii, mulţi dintre ei, sunt oameni inteligenţi şi de ispravă ! Şi atunci când se şi premiază cei mai merituoşi, să vezi concurenţă….

Dom` primar, de ce te mai chinui cu tramvaiul, costuri mari, aprobări, birocraţie, timp, când Bârzava traversează urbea noastră, o acoperim şi ne tragem, fraţilor, un metrou de nu are nici Londra! Vă daţi seama, cum ar suna , „Urmează staţia Subingineri, cu peronul pe stânga!“ , sau “Urmează staţia Poliţie, vă recomandăm sa nu coborâţi“…..

Sugerez bunului meu prieten, Paul Vasile, ştiu ce capacitate are, să se bată pentru legiferarea prostituţiei, să vedeţi ce de bănet ne intră în oraş! Infrastructură există, se poate folosi vechiul Institut de Proiectări de pe Calea Caransebeşului, iar fete, slavă Domnului, avem berechet!

O singură problemă o să avem, aceea veşnică a licitaţiilor de faţadă, a contractelor atribuite după culoarea…. ochilor, mde, nu te poţi dezbrăca de obiceiurile astea aşa, dintr-o dată! Iar asta imi aduce aminte de celebrul banc cu Doamne-Doamne, care s-a săturat şi el săracul de migranţii care treceau din Iad în Rai şi invers, fapt pentru care a hotărât să facă un gard între cele două lumi. Zis şi făcut, şi-a chemat Dumnezeu city managerul, în speţă Sf. Petru, cine altul, l-a însărcinat să găsească trei constructori care să facă oferte, nu unul, cum e obiceiul, să nu fie discuţii în Cer.

Şi uite aşa a venit Sf. Petru cu un francez, un american şi un roman, toţi trei recunoscuţi pentru profesionalismul lor. Francezul a venit cu o ofertă de 5 milioane de euro, că, zicea franţuzul, are utilaje super performante, tehnologie franceză de ultimă generaţie etc…  Americanul, mai tare în branşă, s-a oferit să construiască gardul cu 10 milioane de euro, doar el foloseşte stâlpi cu senzori de mişcare, fire wireless, camere de filmat prin satelit cu servere pe internet, ce mai, tot tacâmul…. Romanul a zis, „-Doamne eu fac gardul cu 15 milioane de euroi!”, „Nu e cam mult?”, întreabă Doamne-Doamne ?

 „Nu Doamne”, zice românul la urechea Domnului, „5 milioane îţi dau Ţie că Mi-ai dat licitaţia, 5 milioane ţin eu că am câştigat licitaţia şi 5 milioane dăm franţuzului să ne facă gardul!” …. Păi nu ?

 

Adi NICA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei