Război în PRO România! Tudose, considerat trădător de către Victor Ponta!

modelmic

 

UPDATE: Războiul declarațiilor continuă între foștii premieri Mihai Tudose și Victor Ponta. „Nu am spus că România trebuie să aibă un guvern Orban, am spus că trebuie să aibă un guvern, din motive care țin de funcționarea țării. Nu am negociat nici cu Orban, nici cu Claudiu Manda, nici cu PSD sau PNL. Altcineva a negociat toată vara cu Viorica Dăncilă la vila Lac, cu PNL posturi la cameră. (…)

Eu fac parte dintr-un partid, nu dintr-o sectă. Am stat de vorbă cu câțiva președinți de organizații, mi-au spus că nu au fost consultați când Ponta a luat decizia să nu votăm guvernul. Dacă cineva poate să aibă decizii pe persoană fizică, putem avea și noi decizii individuale”, a declarat Tudose pentru G4Media.ro, la scurt timp după ce liderul Pro România l-a acuzat că ar fi negociat atât cu PSD cât și cu PNL.

…………………………..

Război în PRO România, cu doar câteva ore înainte de votul de învestitură pentru Guvernul Orban. Președintele formațiunii, Victor Ponta, îl acuză pe fostul premier Mihai Tudose de trădare, după ce acesta a făcut un apel către colegii din Pro România, dar și de la alte partide parlamentare, să voteze guvernul propus de liberali pentru că România este într-o situație critică și are nevoie de un Guvern cu puteri depline.

Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat pentru stiripesurse.ro că situația prin care trece România este una gravă și că în momentul de față trebuie avut în vedere interesul României, înaintea interesului personal:

„Eu consider că astăzi va trebui să avem un Guvern, din mai multe motive, toate extrem de serioase și de grave. Trebuie să avem rectificare bugetară care trebuie efectuată de către Guvern prin OUG. Un Guvern interimar nu mai poate da OUG și nu știu cum poți închide anul fiscal. Avem probleme în sănătate, trebuie dați bani. Avem probleme pentru că autoritățile publice nu sunt finanțate, vine iarna și trebuie să ne pregătim. Nu avem comisar european și 27 de țări așteaptă după noi, după certurile noastre interne. Va trebui să se vină în Parlament cu Legea bugetului. Asta este o lege care trebuie elaborată de către Guvern și un interimar nu mai are drept de inițiativă legislativă. Ce facem, cum trecem bugetul pentru 2020? Un parlamentar nu se poate apuca să facă legea bugetului, nu are cum.

Este clar că în acest Guvern interimar nimeni nu mai lucrează. Avem foarte multe ministere care nu mai au titulari, nici măcar interimari. Acolo este totul blocat, nu mai există factorul de decizie, este haos.

Eu cred că noi, inclusiv Pro România, trebuie să gândim rațional, să avem Guvern. Noi am dat jos un Guvern și nu ne-am gândit ce punem în loc? Apropo de Pro România, păi noi spunem că suntem cu România și ea trage să moară. Trebuie să vedem care este interesul României, nu unul personal sau al unui grup de persoane”.

De cealaltă parte, liderul Pro România, Victor Ponta, susține că fostul premier Mihai Tudose a negociat cu PNL pentru ca Pro România să voteze favorabil învestitura Guvernului Orban.

Dacă vă puneați întrebarea cine este «negociatorul» cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD și cu Ludovic Orban în weekend să votăm cu PNL! Cel pentru care am muncit toți să ajungă la Parlamentul European – și care ne-a mințit în fața pe toți că nu merge, doar candidează să ajute lista! Cel pentru care am cedat mandatul meu câștigat pe lista Pro România!”, scrie Victor Ponta, pe Facebook.

Președintele Pro România îi amenință cu excluderea pe membri care nu respectă decizia partidului și vor vota Guvernul Orban. Ponta susține că Pro România nu poate vota un Guvern instaurat cu metodele folosite de Traian Băsescu în 2009 și care va genera un dezastru în 2020 asemănător celui 2010.

„Nu am votat Guvernul Cioloș si mi-am asumat toate riscurile – asa voi face și acum! Pro România trebuie să fie un proiect politic pe termen lung, cu adevarat modern și social-democrat. Nu voi lăsa ca această construcție să fie folosită ca un vehicol de adus la Putere PNL și Ludovic Orban!”, adaugă Ponta.

foto: arhiva

 

Diana RADU

Stiri similare

2 Comentarii

 1. ARMANI

  ”Nu am spus că România trebuie să aibă un guvern Orban, am spus că trebuie să aibă un guvern, din motive care țin de funcționarea țării. Nu am negociat nici cu Orban, nici cu Claudiu Manda, nici cu PSD sau PNL. Altcineva a negociat toată vara cu Viorica Dăncilă la vila Lac, cu PNL posturi la cameră”, a declarat Tudose

  Raspunde
 2. zero

  Europarlamentarul Mihai Tudose … a declarat:
  „Noi am dat jos un Guvern … România … trage să moară”

  Bravo!
  Posteritatea va ridica statui în “cinstea” voastră.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei