Răzvan Videscu, directorul Casei de Cultură a Studenților, la căpătâiul lui N.D. Vlădulescu!

vladulescu

Corpul neînsuflețit al omului de cultură și lider al revoluției de la Reșița din decembrie 1989 , Nicolae Dumitru Vlădulescu, a fost depus în holul Palatului Cultural, acolo unde cei care l-au cunoscut au venit să îi aducă omagiul lor și au aprins o candelă în memoria celui dispărut. 

Între revoluționarii care i-au fost alături în decembrie 89 și au venit și în această noapte pentru camaradul lor, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Marian Apostol, artistul plastic Kurta Cazimir, ultimul apropiat care a dialogat în viață cu Vlădulescu și mulți reșițeni care au ales să-l vegheze în această noapte pe recunoscutul om de cultură, o lacrimă a vărsat pentru prietenia ce i-a legat și Răzvan Videscu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Reșița.

Abătut, Videscu a reușit la ieșirea din clădirea Palatului Cultural, să ne vorbească despre prietenia care l-a legat definitiv de Nicolae Dumitru Vlădulescu: „Nu multe sunt întâlnirile care ne marchează destinul. Cu N.D. Vlădulescu a fost una dintre ele.  A fost un spirit viu, de o originalitate debordantă, un izvor de cultură iar amintirile trăite alături de domnul Vlădulescu nu îmi vor putea fi șterse niciodată din minte. Cred că a trăit într-o viață experiențe cât alții în zece și mai presus de toate a trăit liber. Regret enorm faptul că nu îl voi mai întâlni și nu vom mai sta la un „pahar de vorbă” de-acum înainte. Veșnica mea prețuire pentru omul, artistul și ctitorul Vlădulescu, fără de care Teatrul de Vest Reșița nu ar fi arătat astăzi la Palatul Cultural, așa cum ni se înfățișează. Adio, maestre!”

Nicolae Dumitru Vlădulescu va fi condus pe ultimul drum la Reșița, astăzi, de la ora 13:00, la cimitirul din zona Muncitoresc.

Dumnezeu să-l odihnească!

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei