Reabilitarea drumurilor județene, prioritatea conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin!

modelmic

Conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin este conectată la necesitatea rezolvării pozitive a tronsoanelor de drumurilor din județ care au nevoie urgentă de intervenția drumarilor. Prin vocea președintelui Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, se afirmă că drumurile județene problematice din Banatul de Munte reprezintă PRIORITATE de Grad 0 pentru cea mai importantă instituție administrativă publică din județ! Așa cum a mai afirmat și în trecut, în acest moment există drumuri care au primit deja finanţare iar pentru celelalte urmează să fie alocate fonduri. Au fost abordate și studiate, de către specialiștii CJ-ului de la Serviciul Drumuri Județene, toate posibilitățile de finanțare pentru proiecte care să rezolve problema stringentă a stării drumurilor județene, pe care să se poată circula în condiții civilizate.

De altfel, într-un proiect de hotărâre, care va ajunge pe masa consilierilor județeni la viitoarea ședință, utilizarea excedentului bugetului local al Județului Caraș-Severin rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2017, se va îndrepta spre finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare, pe anul 2018. Chestionat de Reper24 pe această temă, președintele Silviu Hurduzeu, recunoaște că cea mai mare parte a excedentului bugetar din 2017 va fi canalizat spre lucrările de refacere a drumurilor județene din Caraș-Severin.

„Din păcate, nu putem face dintr-o dată atât de multe reabilitări precum ne-am dori, însă, cu siguranţă, vom acoperi toate zonele judeţului“, afirmă și vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Mihai Popovici.

Până în acest moment, au fost aprobate spre finanțare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, și au fost semnate deja contractele de finanțare pentru aproximativ 54 de km de drum județean, care vor fi modernizați și reabilitați până în 2020. Aici intră modernizarea DJ 585 Valeapai – Duleu – limită județul Timiș, pentru care s-a alocat suma de 17 milioane de lei. S-a ajuns la faza depunerii de oferte pentru proiectare. Se va moderniza cu 27,3 milioane de lei și DJ 608B, Copăcele – Zorlencior, 12 milioane de lei costă modernizarea DJ 608B, Zorlencior – Zorlențu Mare, alte 10 milioane de lei sunt alocate pentru DJ 680A Maciova – Ciuta – Obreja, în timp ce reabilitarea DJ 571 Eftimie Murgu va ajunge la 12,6 milioane de lei.

De asemenea, vor fi reabilitate patru tronsoane pe DJ 571G Gîrbovăț – Lăpușnicu Mare, valoarea proiectului fiind de 11,5 milioane lei, și DJ 608B Constantin Daicoviciu – Copăcele.
S-au depus propuneri de finanțare către Ministerul Dezvoltării Regionale, prin PNDL, după cum urmează: Modernizare DJ 571 Moldova Veche – Moldova Nouă – Moldovița – Sasca Montană – Ciuchici(depus și admis în etapa de conformitate şi eligibilitate SUERD) Modernizare DJ 571A Gornea – Sichevița – Gîrnic – Moldovița(depus și admis în etapa de conformitate şi eligibilitate SUERD) Reabilitare Bozovici – Dalboșeț și Dalboșeț – Șopotu Nou Modernizare Șopotu Nou – Cărbunari Reabilitare DJ 573A Iam – Ciortea – Vrani – Mercina – Greoni Modernizare DJ 608 Teregova – Luncavița – Mehadica – Cuptoare – Crușovăț Modernizare DJ 680A Sacu – Tîncova – Peștere – Maciova.

Modernizare DJ 608 și DJ 572, prin POR!

Prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 Îmbunătățirea Infrastructurii Rutiere de Importanță Regională Prioritatea de investiție 6.1. Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiale la infrastructura ten-t, inclusiv a nodurilor multimodulare, Consiliul Judeţean Caraş-Severin va depune cereri de finanţare pentru modernizarea următoarelor tronsoane de drum judeţean, după cum afirmă vicepreședintele Popovici:
– DJ 608 PLUGOVA (DN 6) – GLOBURĂU – COSTIŞ – BORUGI – CORNEREVA – OBIŢA – RUSCA (DN 6)
– DJ 572 COMORÎŞTE – BERZOVIA.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Gigi Against

  Si de Prislop – Semenic cine se ocupa? Daca dom’pres ar avea o viluta pe Semenic oare tot asa ar arata drumul ala? Poate deschidem o colecta publica sa – si facem vila si apoi o sa avem si drum…ca doar ne mandrim cu potentialul turistic de exceptie al dragului nostru judet! Nu!?

  Raspunde
 2. Habar n-am

  Reabilitarea drumurilor este o prioritate de 30 de ani mai un pic.
  De asta arata drumurile asa cum arata…
  BATAIE DE JOC…

  Raspunde
 3. Ani

  Am obosit sa citesc astfel de articole…bla bla-uri, promisiuni, praf in ochi…
  O fleasca de asfalt aruncata in batjocura – si laude pompoase cu drumuri reabilitate. Dragilor, va invit sa faceti o excursie intre Bozovici si Sopotu-Nou…si admirati gropile adanci si frumoase…
  Fapte, nu vorbe!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei