Realitatea paralelă a sindicatelor din Poliţie şi protestul care se termină înainte de a începe

modelmic

Săptămâna viitoare se anunţă proteste ale lucrătorilor de la penitenciare şi a unor sindicate din Poliţie, proteste care vin în contextul în care la Bucureşti are loc Consiliul JAI. Ceea ce cer poliţiştii e limpede, asta pentru că în ultimii ani aceştia au fost minţiţi cu talent de către guvernanţi şi în prezent sunt plătiţi la nivelul anului 2009, mult aşteptatele creşteri salariale au fost doar praf în ochii agenţilor şi ofiţerilor, firimituri care au fost prezentate de duduia Olguţa ca fiind o adevărată mană cerească pentru poliţişti. Mai mult, în accepţiunea fostului primar al Craiovei, pensiile militarilor şi poliţiştilor au fost băgate în aceeași oală cu pensiile speciale ale magistraţilor şi aleşilor noştri.

Mai mult, ca să fie tacâmul complet, Olguţa a modificat legea, este un lucru ştiut şi comentat la vremea respectivă şi în ura ei pentru poliţişti şi militari a ciripit cu guriţa ei în presă că militarii şi poliţiştii nu au contribuit la sistemul de pensii. Madame, dacă aveai curiozitatea să intri în arhivele din MApN şi MAI, vedeai că, atât militarii cât şi poliţiştii au avut o contributivitate la pensii de 10 % pe lună…

Este foarte adevărat că nici Guvernul Boc, împreună cu Marinerul, nu au avut la inimă poliţiştii, toate s-au tras de prin 2009, atunci când poliţiştii au avut neobrăzarea să arunce caschetele în curtea Cotroceniului şi să îl facă pe Băselu un pic javră! …

Proteste ale oamenilor legii au mai fost în ultimii ani, finalitatea acestora a fost însă aproape nulă, unul dintre motivele pentru care protestele au fost mulţime vidă o reprezintă imbecilitatea, mediocritatea şi jocurile de culise la care unii din liderii sindicali au fost pe mână cu capii de la Interne.

Adicătelea marile întâlniri dintre liderii de sindicat şi factorii de decizie din MAI, erau simple fâsâieli, liderii sindicali intrau la dezbateri cu ideile lor şi ieşeau cu cele impuse de IGPR.

Şi acum vedem în presă unii lideri ai poliţiştilor care au devenit analişti politici, comentatori sportivi, adevăraţi Nostradamus de nivel local, se pricep la orice, îşi dau cu părerea, doar că în cele mai multe cazuri, atunci când vorbesc nu spun nimic…

Peste toate astea, în unele sindicate, liderii acestor vin dintre comandanţi. Păi nu e asta o contradicţie în termeni, fraţilor? Ce face poliţistul care are o problemă, merge la sindicat să o rezolve, dar, surpriză, preşedintele sindicatului este comandantul său direct!

În continuare, se fac promisiuni, la asta se pricep cel mai bine mai marii Ministerului. Au promis schimbarea armamentului din dotarea poliţiştilor, schimbare care este realizabilă, probabil, până în 2045, au promis veste anti înjunghiere, s-a ales praful de ele, la Posturile de Poliţie se mai face băiţă la lighean, despre sporuri, abureală de popă de ţară, au fost îngheţate, orele suplimentare se plătesc după 28 februarie, iar în acest timp poliţiştii continuă să fie ultragiaţi, ucişi şi umiliţi de propriul sistem.

Dorim protestatarilor mult succes în demersurile lor, până la urmă şi faptul că protestează e un lucru important, până acum ceva ani aşa ceva era de domeniul imposibilului. Să aveţi baftă!

Adi NICA

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Andrei

  Proteste pentru ce ?
  Hai să nu le plângem de milă polițiștilor.
  Dacă suni noaptea la sediul poliției din localitate pentru a reclama un furt sau un deranj, trebuie să suni de 3-4 ori și abia apoi îți răspunde o voce de persoană trezită din somn.
  Caz concret: să suni vineri noaptea, să le spui că au intrat hoții în casa vecinului plecat din țară și poliția să-ți spună să mergi luni la ei la birou și să faci reclamație.

  Raspunde
 2. Holteiul

  Se pricepe Nica , are simț , le vede cu ochii omului care a suferit in interiorul sistemului . Bravo ! Tot timpul l-am apreciat ca om al ….vorbelor .

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei