Recepție cu miniștri! După 10 ani, Clinica Nera își deschide porțile pentru bolnavii de cancer!

 

receptie

Moment istoric la Slatina Nera unde visul cunoscutului medic, profesor universitar cărășean Pavel Chirilă s-a materializat, astăzi, după 10 ani de la inițierea proiectului având loc recepția lucrărilor la ultimele construcții ale Centrului pentru Cercetare în Recuperare Oncologică Nera.

Și cum un astfel de proiect pilot, prin care Carașul ajunge să dețină una dintre cele mai moderne clinici din țară, nu putea fi recepționat în anonimat, evenimentul a avut loc în prezența ministrului de Interne cărășean Marcel Vela, a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, dar și a ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan.

Felicitat personal de Marcel Vela, medicul inițiator și fondator al acestui complex, prof univ. dr. Pavel Chirilă a primit promisiunea de la oficiali că va fi sprijinit cu tot ce este nevoie pentru buna funcționare a clinicii.

Aș dori doar să îi mulțumesc domnului profesor Chirilă pentru tot ceea ce face aici și evident doamnei director de la CNI, constructorului, domnului ministru al Dezvoltării, domnului ministru al Sănătății care va susține activitatea în viitor și tuturor celor implicați, de la sponsori anonimi până la cei care au trudit zile în șir aici”, a declarat ministrul Marcel Vela, care l-a asigurat pe medicul fondator că toți cei prezenți vor fi în continuare alături de cei implicați în acest proiect. Mai exact, vor primi sprijin pentru realizarea unui tunel care să facă legătura între saloane și clădirea principală a clinicii, dar și cu tot ce ține de sistematizarea și infrastructura din jurul complexului.

DSC_0371

Recepția de astăzi a inclus saloanele și unul dintre cele mai moderne laboratoare – camera hiperbară, cu aparatura de ultimă generație și unica din țară cu 16 locuri pentru pacienți, obiectiv finanțat de CNI.

DSC_0319

Despre această realizare și importanța ei a vorbit chiar directorul companiei, Manuela Irina Pătrășcoiu, prezentă la Slatina Nera. „Vreau să vă spun că este un proiect special pentru noi, CNI, valoarea lui este de 17.200.000 de lei și cuprinde investiție în clădirea și camera hiperbară și cele 15 saloane pentru cazarea pacienților, care practic până astăzi au făcut imposibilă funcționarea acestui spital. Neavând unde să fie cazați pacienții, nu-și găsea utilitatea spitalul”, a spus directorul general al CNI.

DSC_0424

Aflat pentru prima dată în județ, ministrul Dezvoltării, Ioan Ștefan, a avut pentru cei implicați în realizarea și funcționarea clinicii un mesaj „simplu și direct”: „Așa cum m-am angajat la preluarea guvernării că nu vom închide niciun șantier și vom continua lucrările pentru finalizarea acestor obiective, așa s-a și întâmplat, am continuat lucrările și vom finaliza toate lucrările începute”, a declarat ministrul Dezvoltării, care i-a încurajat pe toți cei cu astfel de inițiative să bată la ușa ministerului său pentru demararea unor posibile investiții în comunitățile locale.

DSC_0478

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat că orice investiție în sănătate este absolut necesară iar clinica de la Nera este după părerea sa un exemplu demn de urmat în fiecare județ.

Astăzi vorbim despre o investiție într-o patologie non-covid, într-o patologie a terapiei oncologice, iar acest complex prin adăugarea celor 3 capacități de cazare, 45 de locuri și a camerei hiperbare devine un centru complex de tratare a patologiei oncologice incipiente, în stadiile ușoare, precum și a leucemiilor”, a declarat Tătaru. Ministrul a subliniat că patologia oncologică va rămâne în atenția ministerului pe care îl conduce.

DSC_0316

Văzându-și împlinit visul de a realiza pe meleagurile natale această clinică, dr.Pavel Chirilă, cărășean, medic în București, a explicat necesitatea unor astfel de proiecte în toată țara.

DSC_0467

Nu s-a știut bine acum 10 ani, unde aici era o pustietate, cum va arăta, dar acum s-a văzut și se vede să se poate și sper să ne întâlnim și cu alte obiective mai târziu”, a precizat inițiatorul realizării acestui complex de cercetare și recuperare pentru bolnavii de cancer aflați în stadiul mediu al bolii, sufletul acestui obiectiv, care timp de 10 ani s-a zbătut ca „victimelor” acestei maladii să li se dea o șansă la viață.

1

 

 

2

3

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. IVAN

    Prezența asta a miniștrilor e cauzatoare de cea mai mare mizerie în care ne aflăm că nație și au avut tupeul nesimțit să ne intoxice și mai mult cu prezența lor deloc binevenită. Înapoi la voi acasă ,și așa face-ți numai rău prin faptul că respirați în jurul nostru.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei