Rectificare de buget la Caransebeș! Bani pentru străzi, spital, parcuri și iluminatul de sărbători!

modelmic

Consilierii locali caransebeșeni au votat în unanimitate în ședința ordinară de săptămâna aceasta rectificarea bugetului local pe anul 2018. Este vorba de aproximativ 1.400.000 de lei, bani care conform lui Horia Irimia, director economic în cadrul Primăriei Caransebeș, au mai compensat o parte din pierderile suferite de municipiu odată cu modificarea legislației privind impozitul de venit.

„Rectificarea bugetară a fost în primul rând determinată de rectificarea bugetului de stat, realizată la începutul lunii septembrie. Prin această rectificare s-a mai compensat câte ceva din pierderile avute de către municipiu prin modificarea legislației. Știți că de la 1 ianuarie, impozitul pe venituri nu mai este de 16% ci de 10%, condiție în care am pierdut aproape 4 milioane de lei. La începutul anului ni s-a compensat vreun milion și acum s-a mai compensat încă un milion , de la bugetul de stat, prin sume din TVA și și alte 440.000 de lei estimare din impozitul pe venit”, a explicat Irimia.

Potrivit directorului economic rectificarea era mai mult decât necesară, în condițiile în care administrația locală ajunsese practic în situația de a nu mai putea acoperi o serie de cheltuieli curente.

Din banii care au intrat acum în contul Primăriei Caransebeș, aproximativ 400.000 de lei vor merge către repararea unor străzi, 300.000 de lei sunt pentru cheltuielile curente, 25.000 de lei au fost alocați Spitalului Municipal pentru plata unei facturi la gaz, 100.000 de lei vor fi folosiți pentru lucrările la parcurile de pe raza orașului, iar alți 300.000 de lei vor merge către achiziționarea de ornamente pentru sărbătorile de iarnă (alți 100.000 de lei au fost deja alocați în acest sens, la începutul anului).

Karina TINCUL


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la [email protected], pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei