Rectificare de buget la Consiliu Județean! Banii vor merge către spital și către localitățile afectate de inundații!

modelmic

Consilierii județeni din Caraș-Severin au aprobat în ședința ordinară de săptămâna aceasta rectificarea pozitivă a bugetului forului județean. Cea mai mare parte a banilor intrați în bugetul Consiliului Județean vor fi folosiți pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din vara acestui an, dar o sumă de peste 50.000 de lei se va îndrepta și către Spitalul Județean de Urgență din Reșița. 

Pe ordinea de zi a ședinței a fost un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Consiliului Județean și consecință a acestui lucru rectificarea bugetelor instituțiilor care sunt finanțate de la CJ. Am rectificat bugetul cu 491.000 de lei, o rectificare. Este vorba de bani primiți din cote defalcate de TVA, din care 54.000 de lei vor merge către Spitalul Județean.

De asemenea, am primit bani și printr-o hotărâre de Guvern privind înlăturarea efectelor calamităților în județul Caraș-Severin, în valoare de 872.000 de lei. Hotărârea de Guvern este întocmită pe baza solicitărilor pe care le-a făcut Prefectura și CJ, de fapt Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a validat pagubele, a trimis lista la București. La nivelul Ministerului au fost tăiate însă anumite sume. Sunt foarte puțini bani, dar până la urmă folosim ce am primit”, a explicat președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Banii veniți din Fondul de investiție aflat la dispoziția Guvernului pentru localitățile afectate de calamități naturale vor fi folosiți pentru refacerea drumurilor și podurilor care au fost distruse de inundațiile din vara acestui an.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei