Rectorul Andrade Bichescu promite că studenții reșițeni vor putea folosi peste o lună noua sală de sport din Moroasa

modelmic

Noua sală de sport din Moroasa, așteptată de ceva timp să fie folosită de către studenții reșițeni, va fi deschisă până la sfârșitul lunii octombrie, după cum promite rectorul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, Andrade Bichescu. Conducerea universității a afirmat cu ceva timp în urmă că pentru ca amplul proiect ce aparține UEM să fie dat în folosință ar mai fi un pas, și anume convocarea comisiei de recepție.

Sperăm ca în această lună să finalizăm și acest proces de recepție a sălii. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct pe partea de ISU, dar sunt aspecte rezolvabile. Am avut în luna august o întâlnire cu toți reprezentanții implicați în această procedură de recepție și începând cu anul universitar următor, toți studenții universității să se bucure de această nouă sală de sport, de acest frumos obiectiv al Reșiței”, a declarat rectorul universității reșițene, Andrade Bichescu.

Noua sală de sport va putea fi utilizată de sportivii care practică handbal, baschet, volei, tenis de câmp și chiar futsal. Deși declarat iubitor al sportului cu balonul rotund și fost antrenor al unei echipe de fotbal a universitățăii, Bichescu nu se gândește în momentul de față să refacă o astfel de echipă, deoarece, după spusele acestuia, situația financiară din prezent a UEM nu ar permite întreținerea uneia, în condițiile în care e necesar un suport mai mare din partea autorităților chiar și pentru CSU Reșița.

A avea o echipă în momentul de față presupune anumite costuri , iar situația financiară a universității nu ne prea lasă să visăm la așa ceva, deși ar fi frumos! Reșița, și totodată universitatea, se poate mândri în momentul de față cu acest club sportiv universitar pe care îl avem și care este manageriat cu succes de către profesorul Tavi Măzăran, care ne reprezintă nu doar pe noi, ci și orașul, județul, cu succes peste tot, ne fac mândri că ne poartă numele și ar trebui să existe din partea autorităților locale și județene o susținere mult mai mare și a CSU Reșița, pentru că este un club al comunității noastre și cred că toate cluburile, și toată mișcarea sportivă din oraș, au o importanță mare și ar trebui să le fie acordată atenția cuvenită”, declară Andrade Bichescu.

Conform proiectului, sala de sport a UEM Reșița trebuia să fie gata de câțiva ani, doar că în urma evenimentelor tragice de la clubul „Colectiv” s-au impus o serie de modificări și dotări privind securitatea, care nu au fost prevăzute inițial, asta după ce în anul 2013 lucrările la construcția acesteia au fost întrerupte de mai multe ori și reluate în 2014. Deși conducerea universității a demarat procedura de recepție încă de la sfârșitul anului trecut, iar aceasta urma să se realizeze în primăvara acestui an, a fost amânată până acum.

Sala de sport este complet utilată, iar suprafața de joc este omologată pentru a găzdui evenimente sportive oficiale, printre dotări numărându-se și săli de gimnastică, de ședințe, vestiare și jaccuzi.

modelmic

Elena FRANȚ

 

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei