Reducere de 10% pentru reșițenii care își plătesc taxele și impozitele până pe 31 martie!

modelmic

Contribuabilii reșițeni pot beneficia și în acest an de o reducere de 10% în cazul în care achită în perioada următoare debitele aferente anului fiscal 2020. Taxele și impozitele pe anul 2020 au rămas aceleași ca în anul 2019.

Atât contribuabilii persoane fizice, cât și persoanele juridice care achită integral până la data de 31.03.2020 debitele aferente anului fiscal 2020, debite provenite din impozite pe clădiri, teren și mijloace de transport, beneficiază de o bonificație de 10% din debit în conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 435 din data de 17.12.2019 privind stabilirea impozitelor și taxelor pe anul 2020”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

La nivelul Direcției Impozite și Taxe sunt disponibile următoarele mijloace de plată a impozitelor și taxelor locale:
➡️plata în numerar la ghișeele serviciului;
➡️plata cu cardul bancar la ghișeele serviciului, fiind acceptate atât cardurile de debit, cât și de credit;
➡️plata prin mandat poștal;
➡️plata prin virament bancar cu ordin de plată;
➡️plata online prin intermediul cardului bancar. Acest tip de plată se poate face prin intermediul platformei GHIȘEUL.RO (pentru efectuarea acestui tip de plată se accesează de către contribuabil platforma menționată, unde i se generează un user și o parolă pe care ulterior contribuabilul poate să o personalizeze. Astfel, plata se poate face din orice loc prin simpla accesare a acestei platforme, unde se pot vizualiza oricând impozitele și taxele, se poate alege destinația banilor și suma pe care o plătește contribuabilul).

Impozitul plătit de persoanele fizice pentru clădirile rezidențiale va fi, la fel ca în 2019, de 0,15% din valoarea impozabilă a imobilului. În cazul clădirilor nerezidențiale aflate în proprietate persoanelor fizice, impozitul va fi de 1% din valoarea impozabilă a clădirii. Tot 1% se aplică şi persoanelor juridice, în cazul clădirilor nerezidenţiale, respectiv 0,2% în cazul celor rezidenţiale. De menționat totuși, că în cazul persoanelor juridice care nu au efectuat nicio evaluare în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referință, impozitul pe clădiri se stabilește în cotă de 5% din valoarea impozabilă a clădirii.

 

Karina TINCUL

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei