Regal cinegetic la Gura Jgheabului, vineri, la festivalul vânătorilor și pescarilor cărășeni

modelmic

Vânătorii din Caraș-Severin se întâlnesc la finalul acestei săptămâni la Oțelu Roșu, orașul din Valea Bistrei fiind ales de pasionații acestui gen de activitate pentru a sărbătorii a treia ediție a Festivalului Vânătorilor și Pescarilor din Caraș-Severin. Evenimentul va avea loc vineri, 27 septembrie, începând cu ora 14:00 la Gura Jgheabului și reunește pe lângă membrii AJVPS Caraș-Severin și membri ai asociațiilor private de pe întregul cuprins al județului.

Avem ca invitați, pe lângă membrii AJVPS Caraș-Severin și membri ai asociațiilor de pe întreg cuprinsul județului, asociații private care alături de noi o să sărbătorească acest festival. Pe de altă parte, este a treia ediție a acestui festival. Pe prima am inițiat-o în urmă cu 3 ani la Dezești, a doua a fost la Moldova Nouă și aceasta, a treia ediție, va fi la Gura Jgheabului la Oțelu Roșu, unde deschidem festivalul”, declară Dorin Marescu, președintele AJVPS Caraș-Severin.

Și dacă e festival, de la el nu poate lipsi muzica bună, în cadrul evenimentului având loc spectacole de dansuri populare, dar și alte genuri muzicale, precum pop sau folk.

Cea mai importantă componentă a manifestării este expoziția de trofee, urmată de îmbietoarele  ceaune vânătorești în care vor trona tot felul de preparate tradiționale, specifice vânătorilor, atât din zona Banatului de Munte, cât și din zona Dunării sau zona de confluență cu Serbia.

Avem invitați din partea asociațiilor de vânătoare din Serbia, președintele Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor din România va fi prezent și de asemenea o serie de apropiați și colaboratori de-ai noștri, invitați pentru partea culturală, iar copiii se vor manifesta și ei la dansurile populare din zona Văii Bistrei, de aceea cred că o să fie un program destul de frumos structurat și de bogat, astfel încât invităm toți cetățenii care sunt doritori de astfel de manifestări, să vadă niște trofee deosebite, să vadă și preocupările noastre care nu sunt legate numai de vânătoare propriu-zisă, ci e vorba și de o componentă de protecție a mediului, că până la urmă vânătoarea înseamnă și o formă prin care se asigură o sănătate a speciei, se asigură perpetuarea unor specii valoroase”, a mai spus președintele.

Dorin Marescu vrea să le arate invitaților că România are niște exemplare extraordinar de frumoase, atât la cerb, cât și la alte animale. „Ca urmare a unui management corect, iată că avem ce să vânăm și avem ce să arătăm întregii Europe și lumii, de aceea și vin pe la noi să vadă specii care în alte părți s-au cam pierdut”. afirmă președintele AJVPS  Caraș-Severin.

În ziua următoare festivalului va avea loc și deschiderea sezonului de vânătoare la goană, unul dintre cele mai spectaculoase și cel mai iubit, se pare, de membrii asociațiilor de vânătoare din județ, motiv pentru care este și marcat într-un mod special.

foto. Agerpres

Elena FRANȚ

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei