Registrul Auto Român a intrat în forță în service-urile auto! S-a pus lacătul pe ușă unde s-au găsit nereguli

 rar duminica

Registrului Auto Român a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare, după un control făcut la 655 de societăți din toată țara.

Alte 49 de service-uri s-au ales cu activitatea suspendată pentru că nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

„Atragem atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate”, explică reprezentanții Registrului Auto Român.

La acțiunea de control desfășurată de RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei. Controalele au fost făcute în perioada 15.10.2017 -30.11.2017.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei