Regizorul Ștefan Iordănescu îndulcește teatrul reșițean! „Omul de turtă dulce“, duminică, ora 11:00!

modelmic

Premieră pusă în scenă de un nume greu al teatrului românesc contemporan: Ștefan Iordănescu, versatilul regizor care are în spate dar și în perspectivă proiecte impresionante și o expertiză managerială între care amintim, Teatrul Bulandra, Teatrul Național din Timișoara și Teatrul Clasic din Arad. La Reșița a venit cu inima deschisă pentru că aici este astăzi director al Teatrului de Vest mai vechiul său colaborator de la Teatrul Național din Timișoara, Florin Ionescu.

Primul proiect, care va constitui, după cum amintea Iordănescu, un adevărat „workshop“ de relaționare cu actorii Teatrului de Vest, îl reprezintă piesa pentru copii „Omul de Turtă Dulce“, a cărei premieră va avea loc duminică, 13 mai, de la ora 11:00.  Piesa pusă în scenă cu actorii de la Reșița de originalul regizor Ștefan Iordănescu, este un musical pentru copii scris de David Wood, scenariu tradus special pentru scena reșițeană. Iordănescu a renunțat la castingul pentru copilul din piesa amintită, considerând că Ana Maria Cizler, actrița din rolul principal, se achită cu brio de partitura din musicalul amintit, care i-ar fi revenit unui copil.  Scenografia şi costumele, pe care le vom putea admira duminică pe scena Palatului Cultural din Reșița, reprezintă opera recunoscutei ERIKA CSEGLÖDI.

Prețul unui bilet este de 10 lei, o sumă modică dacă socotim efortul actoricesc, regizoral și logistic pentru a pune în scenă o piesă de teatru. REPER 24 susține activitatea artistică a Teatrului de Vest din Reșița și este partener media în stagiunea 2017 – 2018.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei