Reprezentant al Parlamentului European, întâlnire cu tinerii reșițeni

 

modelmic

Aproape 100 de elevi din liceele reșițene s-au întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, cu Mihai Roșioru, reprezentantul Biroului Parlamentului European în România.

Întâlnirea a avut loc în cadrul campaniei apolitice de promovare a participării la vot, ,,Votează pentru viitorul tău”, la inițiativa Asociației Nevo Parudimos.

Invitatul le-a explicat elevilor prezenți rolul Parlamentului European și modul în care acesta funcționează, precum și ce presupun alegerile europene, dar și ce putere de decizie au tinerii prin votul lor. Mihai Roșioru a prezentat două filmulețe și a explicat succint cele două subiecte amintite mai sus, invitându-i pe tineri să participe la discuții cu întrebări și curiozități.

Întâlnirea cu Reprezentanța Parlamentului European în România a avut loc în incinta Universității Eftimie Murgu din Reșița, sala Aula Magna.

Campania „Votează pentru viitorul tău”, lansată în 24 aprilie la Reșița de un grup de ONG-uri, are ca scop promovarea, în special în rândul tinerilor, a participării la vot și se desfășoară până pe data de 23 mai.

În cadrul campaniei vor avea loc mai multe evenimente: sesiuni de Teatru Stradal susținute de voluntarii internaționali ai Asociației Nevo Parudimos și o parte din studenții de la Liga Studenților, în special voluntarii veniți prin programul Erasmus+, care vor fi actorii acestor piese de teatru și evenimente stradale, în zilele de 11, 12, 18 și 19 mai, precum și o întâlnire cu Reprezentanța Biroului European pentru Cetățeni, în 16 mai.

Printre evenimente se mai numără: „Treasure hunt”„ cu liceele din oraș, care va avea loc în 17 mai, și două zile în care se va desfășura competiția de tipul Oxford Debate, în 21 și 22 mai.

60189162_2390168331215693_8095962955813748736_n

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei