Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății și cei ai UNICEF vin în Caraș-Severin pentru a-i convinge pe cărășeni să se vaccineze!

modelmic

În județul Caraș-Severin se va desfășura la începutul lunii septembrie o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, inițiată de Ministerul Sănătății, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF. Anunțul a fost făcut astăzi de Dănilă Miloș, directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

„Ministerul Sănătății a demarat o acțiune la nivelul României pentru combaterea situațiilor care derivă din nevaccinare. Campania se numește Door to door și se axează în principal pe zonele cu risc și populația care nu înțelege ce înseamnă vaccinarea. Întreaga campanie se va desfășura sub coordonarea DSP-ului și a Prefecturii. Va fi o acțiune complexă în sensul că oamenii vor fi informați atât de către specialiștii noștri cât și de către specialiștii din cadru OMS cu privire la vaccinare”, a explicat Dănilă Miloș.

Pentru început, campania s-a desfășurat în județul Bacău, iar conform spuselor lui Miloș s-a dovedit a fi un real succes, în prima zi a inițiativei Ministerului Sănătății fiind vaccinați 50 de copii. Urmează județele Vaslui, Mehedinți și Caraș-Severin. Campania are ca scop informarea și educarea părinților cu privire la vaccinare, precum și creșterea gradului de vaccinare în rândul comunităților vulnerabile.

În județul Caraș-Severin, DSP în colaborare cu instituția Prefectului și cu unitățile administrativ-teritoriale au identificat patru zone de risc, patru comunități vulnerabile: cartierul Mociur din municipiul Reșița, cartierul Măgura din Bocșa, comuna Dognecea și comuna Răcășdia. Toate aceste patru zone au fost identificate de noi ca având un grad redus de vaccinare la copii”, a adăugat Dănilă Miloș.

În Caraș-Severin, campania se va desfășura în perioada 1-10 septembrie.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei