UCMR va produce turbine americane! Reprezentanții Zoetic s-au întors astăzi în uzina reșițeană

modelmic+editorial

 

 

La finalul lunii aprilie, Popa a primti la Reșița o delegație din care au făcut parte reprezentanți ai celor mai importanți investitori la nivel mondial. Printre aceștia s-a numărat și compania Zoetic, care se ocupă cu implementarea a noi soluții energetice hidromecanice și care s-a întors astăzi la Reșița.

 

Compania  și-a arătat interesul de a investi în oraș încă din primăvară, iar primarul Ioan Popa părea încrezător că aceștia se vor întoarce în oraș pentru a concretiza măcar o parte din planurile discutate. Lucru care pare că s-a și întâmplat.

Fără mare tam-tam și mediatizare, edilul-șef a primit astăzi vizita americanilor pe care i-a însoțit într-o vizită la UCM Reșița. Dacă se va concretiza ceva sau nu, rămâne însă de văzut.

„Am stat de vorbă cu reprezentanți ai UCMR și există posibilitatea ca împreună cu o companie germană cu care Zoetic produce turbine, să vină spre Reșița pentru ca o parte din producție să se desfășoare la UCMR. Dacă piață se află în expansiunea pe care ei o estimează, cu siguranță va fi nevoie de noi spații de producție”, explica primarul Popa la prima vizită a investitorilor de peste ocean.

Tot atunci, și Rob Loughan, cel care a reprezentat Zoetic la Reșița, s-a arătat extrem de încântat de vizită și de oportunitățile de investiții pe care județul le oferă.

„Am venit din Statele Unite, după un zbor lung de 24 de ore, extrem de încântați să vedem hidrocentrala imensă de la Porțile de Fier dar primaruil Popa, într-un mod foarte inteligent, a reușit să ne capteze atenția, prima și prima dată, asupra uzinei din Reșița. La UCMR a fost prima noastră  oprire, și am văzut aici oportunități clare de colaborare. Ne pot ajuta să producem aceste turbine pe care ulterior le folosim în zone din Africa, America de Sud, Europa”, declara acesta în luna aprilie.

CITEȘTE ȘI: Investitori masivi din SUA și Europa și autorități din județele vestice au ajuns la Reșița! Ce se întâmplă după?!

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei