Reșița intră în rândul orașelor civilizate: containere diferite la fiecare bloc! Reșițenii, obligați să arunce selectiv gunoiul

modelmic+editorial

Începând din această săptămână, containerele obișnuite în care cetățenii își aruncau până acum gunoiul, vor fi înlocuite cu pubele special pentru fiecare categorie de deșeu în parte. Astfel, reșițenii vor fi obligați să-și arunce deșeurile selectiv, fără nicio scuză pentru abaterile de la regulă.

 

Investiția face parte din cadrul proiectului Sistem integrat de management al deșeurilor care obligă România ca până în anul 2020 să se alinieze normelor europene și să colecteze selectiv măcar 50 la sută din deșeurile pe care le produce. Reșița se aliniază trendului încă din această săptămână, de astăzi începând urmând să fie instalate noile containere în toate zonele orașului.

Astfel, pe lângă tomberonul pentru gunoi menajer, reșițenii vor avea și un tomberon pe hârtie și carton, unul pentru metal și sticlă, și unul pentru plastic.

„Conform proiectului Sistem integrat de management al deșeurilor, municipiul Reșița a primit în jur de 1080 de containere pentru colectarea selectivă. Vom avea astfel trei containere diferite. Am intrat și noi în rândul orașelor civilizate din România și Europa și sper ca cetățenii orașului nostru să fie conștienți și să înceapă să depună selectiv resturile menajere. De asemenea, le atrag atenția celor care vin și fură din containere că acest lucru reprezintă o infracțiune și se vor lua măsurile legale care se impun.

Până în anul 2020 avem obligația de a colecta selectiv resturile menajere în proporție de 50 la sută. Sper ca cetățenii orașului să fie receptivi și le transmit să fie alături de noi. Sunt containere destule, care ajung pentru 261 de platforme de pe raza municipiului Reșița”, informează viceprimarul Adrian Dacica.

DSC_0150

 

DSC_0161

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei