Reșița, neputincioasă în fața inundațiilor! Popa încă se chinuie să desfunde canalele pline de asfalt, moloz și resturi

modelmic+editorial

Cu toate că Reșița nu s-a confruntat cu inundații serioase în această vară, riscurile sunt încă mari din cauza sistemului de canalizare în mare parte înfundat.

Tocmai de aceea, susțin autoritățile locale, în prezent se intervine în zonele care ridică probleme la fiecare ploaie mai puternică, pentru decolmatarea și curățarea resturilor de moloz și asfalt.

„Primul pas pe care trebuie să-l facem pentru a nu mai avea probleme cu străzile inundate la fiecare ploaie serioasă sunt lucrări de decolmatare a sistemului de canalizare. L-am găsit într-o stare deplorabilă, așa cum vedeți foarte bine în fotografii, zeci de canale sunt astupate de asfalt iar zonele de colectare a apei pluviale sunt pline cu moloz și resturi de materiale de construcții. Sunt convins că, după finalizarea lucrărilor, problemele apărute în urma ploilor o să scadă considerabil”, susține primarul Popa.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157683996810641″]

În luna iunie, edilul-șef susținea că vinovați de inundațiile cu care Reșița se confruntă vară de vară sunt chiar cei care s-au ocupat de controversatele lucrări de asfaltare a celor mai importante străzi din oraș, lucrări realizate pe bani împrumutați pentru care Reșița mai are încă de plătit câțiva ani buni.

„Foarte multe probleme legate de inundații ne vin tot de la asfaltările făcute incorect pe cele 12 milioane de euro credit. Spun asta pentru că, în teorie, ar trebui să existe cel puțin o gură de preluare a apei la 50 de m. Atunci când s-a asfaltat, cel puțin 50 la sută din acestea au fost astupate de asfalt și acum trebuie să mergem cu vechile planuri de la Prescom să identificăm unde au fost aceste guri de evacuare pentru a le putea deschide. Este ca și cum ai căuta acul în carul cu fân”, a explicat primarul Reșiței luna trecută.

CITEȘTE ȘI: Firmele care au furat ca-n codru în timp ce „modernizau” străzile Reșiței sunt vinovate de inundațiile frecvente, spune Popa

 

 

Alexandra JURCA

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “…Sunt convins că…”

    Breee taitel politruc!
    Daca tot te racaie rau faptu’ ca nu ai avut tu control la comisioanele din lucrarile alea de 12 milioane de euro credit-mantuiala, ia intreaba-ti tu inspectorii de la transport pe unde or fi gurile de canal ale orasului si cam cate or fi. Ca ei oricum habar n-au, doar tu le stii pe toate.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei