Reșița are nevoie de locuri de muncă – Reșița are nevoie și de forță de muncă

modelmic

Prezent în studioul Reper 24, primarul municipiului Reșița Ioan Popa a declarat că municipiul de pe Bârzava are nevoie de investiții care să creeze forță de muncă, dar în acest caz trebuie să intervină privații.

Am făcut promovarea orașului peste tot pe unde am fost, i-am invitat să vină, să vadă, le-am expus facilitățile de care vor beneficia; totul depinde acum de investitori. Ceea ce este sigur, e faptul că CEETRUS va construi în zona Mociur un mall, unde vor fi create 600 de noi locuri de muncă. Desigur, cârcotașii vor spune că e puțin, vor spune noi vrem să producem nu să cheltuim banii în aceste magazine. Cred totuși că este un pas în față.

Dacă cineva vine să deschidă o afacere în oraș noi, Primăria Reșița îi vom flanca și le vom oferi tot sprijinul nostru. În ceea ce privește forța de muncă, e adevărat că odată cu desființarea industriei grele foarte mulți s-au reorientat: au plecat spre alte localități, spre alte țări, nimeni nu a stat rezemat de gard așteptând ceva. Dacă vor veni investitori și vor plăti onorabil, cred că municipalitatea va putea să readucă o parte din forța de muncă, cea calificată, înapoi acasă”, a precizat edilul.

Ioan Popa s-a referit și la sprijinul acordat învățământului dual: „ Avem la această oră 500 de tineri cuprinși în învățământul dual, din care jumătate sunt din afara Reșiței. Am reușit să aducem sânge tânăr și dinamic în oraș, sper să-l avem aici și pe mai departe, iar Primăria îi sprijină pe aceștia oferindu-le cazare și 3 mese zilnic, gratuit. Anul acesta vom avea prima promoție de absolvenți“.

Primarul municipiului a amintit între multe altele și de investițiile în reabilitarea și extinderea unităților de învățământ, dar și despre dotarea cu peste 460 de calculatoare noi a școlilor reșițene. „Niciodată în istoria recentă a orașului, Primăria nu a cumpărat un calculator nou la o școală, pentru că nu este atributul primăriei. Dotarea școlilor se face de către Ministerul Învățământului, dar eu am vrut să am în fiecare clasă, din fiecare școală gimnazială sau liceu, calculatoare noi, cu licență, cu tot ceea ce este necesar“.

Puteți urmări aici întreaga emisiune cu primarul Ioan Popa:


Dan AGACHE

Stiri similare

10 Comentarii

 1. MIHAI

  Mall-ul Reșițean trebuie făcut de urgență, pentru că aceia care mai fac ceva bani dau fuga la cele Timișorene ca să-i strice! Cu cel din Șag Timișoara a vrut și-a și reușit să ia și caimacul de la Sârbi, iar acum le fac și autostradă!

  Raspunde
 2. zero

  „nimeni nu a stat rezemat de gard așteptând ceva”, a precizat edilul

  După ce că le-a adus reşiţenilor pietre în loc de pâine, mai şi pretinde că nu a stat rezemat de gard.
  Păi … tocmai pietrele astea le-a adus hăt de dincolo de … gard.
  Ca nu cumva să câştige românul o pâine.
  Şi le montează PNL-ul din Lugoj (Gaidoş), prin “onorabili” reprezentanţi.
  Nu reşiţenii.
  Coincidenţă de gard sau ăsta chiar ne crede proşti pe toţi?

  Raspunde
 3. Un resitean multumit

  Domnule primar,fii barbat si recunoaste public faptul ca ne-ai mintit in campania electorala si ca nu esti capabil sa aduci investitori seriosi in oras,ca faci doar ce te taie capul ignorand nevoile si prioritatile Resitei,ca nu esti capabil sa asfaltezi strazi ce nu au vazut niciodata asfaltul,ca nu poti face ordine si curatenie in oras.

  Esti la fel de incapabil ca si primarii de dinaintea ta si vei ramane in amintirea resitenilor drept primarul Nelu promenada.
  Asta e tot ce stiti sa faceti,borduri,platani si dalele din centru.
  Singurul lucru de care esti capabil este sa maresti impozitele,sa gasesti scuze mereu,sa minti,sa promiti,sa amâni si sa ne desenezi cai verzi pe pereti(tramvai,mall,aquapark,partii de ski si alte avioane) si sa te lauzi la tv si in presa online cu realizarile tale “de proportii biblice”.
  Pana la urma,ramai tot un afacerist ce isi urmareste interesul !
  Pentru cei destepti,mesajul este clar : vindeti tot fratilor si nu va mai pierdeti timpul sperand la mai bine si plecati unde vedeti cu ochii pentru ca Resita nu mai are nici o sansa si va ramane acelasi oras sarac tiganizat,murdar,prafuit ,lipsit de perspectiva, mereu in urma…

  Raspunde
  1. Lica

   Trebuie sa intelegem ca nimic dar nimic nu se poate face peste noapte. Doar ca nu mai avem rabdare tot asteptam din89 si nu se vede nimic. Primaru vrea sa faca dar nu poate singur schimbarea pleaca de la tine,de la mine, x, y. Si daca face ceva sarim toti cu gura ca e afaceris pai cap de pluta mortu o fost mai bun ca o furat si nu a facut nimic. Afaceristu tot mai face ceva
   Stiu si pe mine ma deranjeaza faptu ca platesc impozite de oras civilizat din vest dar eu nu am canalizare dar asta e str(cascadelor) la 4 minute de primarie.

 4. Un Prostatit

  Duamnilor si duuamnilor… Nici o deozepire la ce zicceti… Tat ieste mpatriva ca va stan gat cieva.. Ierrea mai bini gand nu ierra ninica.. fara rusini viis! am zas!

  Raspunde
  1. zero

   Aşa este:
   “ăilalţi toţi la un loc” nu au mărit taxele şi impozitele cu 50%, jecmănind cetăţenii.
   Doar primarul ăsta.

 5. Rozsa Petronela

  Nimic din ce a promis inainte de a fi ales nu a realizat in Dealul Cruci.Tot fără asfalt Si canalizare.Nu mai vorbesc de un magazin sau altceva necesar cetățenilor din zonă.

  Raspunde
 6. Rozsa Petronela

  Nimic din ce a promis inainte de a fi ales nu a realizat in Dealul Cruci.Tot fără asfalt Si canalizare.Nu mai vorbesc de un magazin sau altceva necesar cetățenilor din zonă. Si încă ceva persoanei cu expresia (mancatori de rahat a unor partide)multumim la fel si pofta buna la mâncarea servita de tine .Pe mine nu ma intereseaza ce partid face ce trebuie in orasul ăsta. Numai sa faca ce a promis.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei