Reșița nu va mai avea festival de teatru! Cel puțin în 2018! „În situația în care ne aflăm acum, ne-ar fi îngropat”!

modelmic

 

Festivalul internațional de teatru „Scena ca o stradă” nu va mai fi organizat anul acesta la Reșița, a anunțat noul manager al Teatrului de Vest, Florin Ionescu. Evenimentul, care anul trecut a ajuns la cea de-a treia ediție, a adus în municipiul de pe Bârzava nume importante ale scenei românești, printre care regizorul Matei Vișniec și actrița Maia Morgenstern.

Florin Ionescu, care a preluat conducerea teatrului reșițean anul trecut, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută recent că festivalul nu va avea loc în 2018, principalele motive fiind lipsa bugetului, dar și a unor spectacole de calitate, cu care Teatrul de Vest să se prezinte în fața publicului.

Scena ca o stradă a căzut din start. În primul an nici nu s-a pus problema, nici nu l-am bugetat pe anul 2018. Să faci un festival este un lucru bun în sine, dar prima condiție este să ai cu ce să participi, să ai tu ce să arăți. Eu m-am gândit că, în primul rând, noi trebuie să realizăm niște producții importante, înainte de a organiza un festival.

Acest festival a înghițit mai mult de jumătate din bugetul teatrului pe anul trecut. Grație acestui festival, teatrul nu a mai putut să facă nimic, din septembrie nu a mai fost un leu pentru producții. Ca să faci un festival, trebuie să îți permiți să îl faci. În situația în care ne aflăm acum, festivalul ne-ar fi îngropat.

Cel mai important pentru teatru este să aibă spectacole, producții proprii. Pentru anul 2019, sper să ne putem permite să facem un festival”, a explicat Ionescu.

modelmic ionescu

 

Citește și „Am scăpat teatrul de contractele-căpușă! Anul viitor începem premierele!”, anunță noul manager Florin-Gabriel Ionescu!

Florin Ionescu a precizat și că pe scena Teatrului de Vest vor fi jucate în 2018 mai multe premiere,  spectacole de calitate, atât pentru adulți cât și pentru copii, rezultate în urma unor colaborări cu regizori și actori din țară, dar și de peste hotare. Prima dintre ele va avea loc în luna februarie, fiind vorba de spectacolul Iaacovi și Leidental, de Hanoch Levin, în regia Mihaelei Lichiardopol de la Teatrul Național din Timișoara.

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei