Reșița și Constanța, cele mai noi în lista orașelor care au decis să folosească telefonul pentru plata biletului de transport

tur

Reșița și Constanța sunt cele două noi orașe din țară care au adoptat modul de plată al călătoriilor cu mijloacele de transport în comun prin metode rapide, SMS sau aplicația mobilPay Wallet.

Aceste metode de plată au fost introduse ca alternativă mai facilă de achiziție a biletelor prin simpla folosire a telefonului mobil, operatorul de transport venind astfel în sprijinul celor care circulă cu autobuzele și după închiderea punctelor de vânzare a biletelor.

În Reșița, de exemplu, pentru achiziția abonamentelor sau biletelor prin SMS trebuie trimis textul C1 (bilet pentru o călătorie), Z1 (abonament de o zi), sau Z5 (abonament de 5 zile), la numărul 7530, și se primește instant prin SMS confirmarea.

Cei care preferă să plătească prin aplicația mobilPay trebuie să urmeze pașii: să descarce aplicația din Google Play, după care selectează Bilet Reșița din secțiunea Transport și tipul de bilet pe care îl doresc, după care plătesc cu cardul.

Plata realizată va fi salvată automat în aplicație cu toate detaliile, pentru acces imediat și plăți viitoare și mai rapide. După prima plată, pentru toate abonamentele clienții primesc notificare de reamintire cu 5 minute înainte de expirarea abonamentului, cu posibilitatea reînnoirii într-un singur click.

Inovația înseamnă în primul rând simplitate în activitățile cotidiene, cum ar fi achiziționarea biletelor de transport public. De acum, atât reșițenii, cât și constănțenii au o alternativă mai simplă și mai rapidă pentru achiziția titlurilor de călătorie, având posibilitatea să aleagă plata prin SMS sau prin aplicația mobilPay Wallet. Ce poate fi mai ușor și mai comod decât să-ți achiziționezi biletul de transport la orice oră și în orice zi, direct de pe propriul smartphone, fără a mai depinde de programul de lucru al punctelor de vânzare a biletelor”, a declarat Antonio Eram, CEO & Founder mobilPay.com.

Compania NETOPIA Payments a activat primul serviciu de plată a serviciilor de transport în anul 2015 și a procesat până în prezent un număr total de peste 8 milioane de titluri de călătorie.
Astfel, în prezent, pe lângă orașele Reșița și Constanța, cu aplicația mobilPay Wallet sau utilizând serviciile de plata prin SMS operate de procesatorul NETOPIA Payments, utilizatorul plătească titlurile de călătorie pentru transportul în comun și în orașele: Cluj Napoca, Ploiești, Turda, Alba Iulia.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „Ce poate fi mai ușor și mai comod…”

    UTOPIA Payments, fără smartphone, fără card.
    Doar semnul 666 (în cip) pe frunte sau pe mână :)

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei