Reșița va avea tramvaie de aproape 2 milioane de euro bucata! Licitația a fost deja lansată!

 

modelmic

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat licitația pentru achiziția a 13 tramvaie destinate transportului public din municipiul Reșita. Este vorba de tramvaie bidirecționale cu o lungime de 18 metri, în valoare de aproape 2 milioane de euro bucata.

Conform caietului de sarcini, tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minim 92 locuri, respectiv 6 persoane/mp, din care minim 28 pe scaune fixe, nerabatabile. Garanția funcționării tramvaielor va fi de minim 350.000 km sau minim 5 ani, de la data punerii în exploatare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 februarie, acestea urmând să fie evaluate până pe 20 august.

Achiziția se realizează în conformitate cu protocolul de asociere dintre Municipiul Reșita şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi HCL 269/27.07.2018 a Consiliului Local Reşita.

Valoarea totală a contractului se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – POR.

modelmic

 

Citește și O recunoști? Așa va arăta Piața Republicii din Muncitoresc după reintroducerea tramvaiului!

Citește și „Un tramvai numit speranță”! Primarul Reșiței, Ioan Popa, încheie anul cu depunerea spre finanțare a Mega-proiectului de 40 de milioane de euro!

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. zero

  “tramvaie bidirecționale cu o lungime de 18 metri, în valoare de aproape 2 milioane de euro bucata.”
  Prin octombie 2017, tăiţelu’ se lăuda (public) cu “proiectul” de 13 tramvaie achiziţionate la preţul de 1 milion de euro bucata (după “socotelile” lui) restul reprezentând infrastuctură şi accesorii.
  Motiv pentru care ar fi achizitionat depoul (cu 575.000 euro) şi care (chipurile) ar reprezenta un 2%, cotă proprie de participare a UAT-ului.
  Însă brusc (la … iuţelă de mână şi nebăgare de seamă) tramvaiele au ajuns acum la 2.000.000 euro bucata prin MDRAP, adică cu 200% mai scumpe (faţă de aburelile iniţiale). Că poate nimeni nu ţine minte …
  În consecinţă, de aşteptat încă o creştere cu 200% a taxelor şi impozitelor jefuite de pe pieile reşiţenilor, pentru acoperirea cotei proprii de participare şi a altor cheltuieli … “neprevăzute”, a la tăiţelu’ &.
  Peste cea de 50% recentă :(

  Raspunde
 2. Minuszero

  Esti cam pe langa “zero”…in timisoara tramvaiele reesapate, care au jumatate din capacitatea astora au costat cam 600.000 de euro/bucata in varianta initiala, dupa care s-au mai adaugat niste banuti, bani din bugetul local, aici e vb de tramvaie noi, cu capacitate dubla fata de cele din timisoara, cu bani din programul operational regional(deci nu din bugetul local)…informeaza te si ai sa vezi ca pretul unui tramvai nou la specificatiile astea e cam 2,5 mil… Da e fain sa ne dam cu parerea fara sa ne informam

  Raspunde
  1. zero

   “in timisoara tramvaiele reesapate … au costat cam 600.000 de euro/bucata”
   Adică, honor-horor, minţile “luminate” din administraţia locală au dat la topit câta tramvaie de N x 600.000 de euro/bucata (cadou din Dortmund), aduse de dl. ing. Mircea Popa, pentru reşiţeni. Şi PRESCOM-ul. Apoi unii au ciordit şi firul de contact. Apoi a venit tăiţelu’ cu oferta (ohaa) de 1.000.000 de euro + depoul 575.000,-. Apoi cu 2.000.000 de euro/bucata tramvai Apoi a mărit taxele cu 50% şi a părăsit penele, prin demisie.
   Penele judeţene deocamdata, nu şi oraşul :)

 3. zero

  P.S. „Voi încerca să am o întâlnire cu dl Mocioalcă și să îi expun … ”, a mai precizat Popa. (28 febr.2017).
  Şi s-a … ex-pus.

  Raspunde
 4. Studentul

  Pt bannerul acela,cu locomotiva de pe sediul primariei,se plateste vreo taxa?Locomotiva banuiesc e simbolul Resitei,iar unul o trage de mustati,altul vad ca-i da un sut in fund…grozava idee…o imagine perfecta a orasului in acel bannerul.P.S.Scriu aici,ca nu am unde.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei