Reșița va avea un nou teren de sport sintetic! Primarul Popa a bătut palma cu președintele FRF, Răzvan Burleanu!

 modelmic popa si burleanu 2

În municipiul Reșița va fi amenajat în perioada următoare un nou teren de sport sintetic. Acesta va fi amplasat la fost bază sportivă Gloria, iar costurile vor fi suportat de Federația Română de Fotbal și Primăria Reșița, cele două părți semnând astăzi un protocol de colaborare în acest sens.

Documentul a fost semnat de președintele FRF, Răzvan Burleanu, și de primarul Reșiței, Ioan Popa. Conform înțelegerii între cele două părți, administrația locală se va ocupa de amenajarea suprafeței, iar Federația Română de Fotbal va veni cu terenul sintetic.

La inițiativa lui Vio Lolea, am demarat discuțiile cu Federația Română de Fotbal, în vederea unui parteneriat pentru a realiza un teren sintetic la fosta bază sportivă Gloria. Îi spun fosta bază sportivă Gloria, pentru că după 7-8 ani de procese, acum câteva luni Primăria Reșița a reușit să își aducă acasă această bază sportivă, într-o stare avansată de deteriorare, și propunerea și iată acceptul FRF de a face acest parteneriat a a venit ca o mănușă. Vom face acest gazon sintetic, noi vom pregăti partea de infrastructură a terenului, drenajul și așa mai departe, în perioada septembrie până la jumătatea lunii octombrie, urmând ca în perioada 15 octombrie  – 15 noiembrie, cu ajutorul lui Dumnezeu, să reușim să și finalizăm lucrările, să avem gazonul sintetic pus în operă”, a precizat primarul Popa.

Terenul din Reșița nu este singurul care va fi amenajat în tară în perioada următoare. Practic, acesta este inclus într-un proiect derulat de FRF prin care se urmărește dezvoltarea infrastructurii sportive din țară.

Federația Română de Fotbal a reușit la începutul acestui an, să își proiecteze un buget de investiții pentru 2017-2018, este pentru prima dată când FRF demarează un asemenea proiect, este un buget de 2 milioane de euro, pe care am reușit să îl constituim exclusiv din surse private, în care ne dorim să ne asociem cu autoritățile locale și un urma acestei asocieri să putem să dăm naștere unor terenuri de fotbal, 17-18 terenuri de fotbal în România, în 2017-2018”, a explicat Răzvan Burleanu.

Contribuția FRF pentru amenajarea terenului de la Reșița se ridică la 150.000 de euro, urmând ca Primăria să aloce o sumă similară.

Planurile administrație locale pentru baza sportivă de la Gloria nu se opresc aici, edilul explicând că se dorește și reabilitarea tribunei principale, iar în cazul în care aceasta este într-o stare de degradare prea avansată, înlocuirea ei completă.

Semnarea protocolului de colaborare între cele două părți a fost urmată de un schimb de cadouri. Edilul Popa i-a înmânat președintelui FRF o plachetă în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat sportului din Reșița, acesta oferindu-i la rândul său primarului reșițean un tricou al naționalei de fotbal.

Karina TINCUL

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Gigi Against

    Ok! Dar nu a gasit si un partener care sa puna apa curenta si canalizare in Cuptoare, ca sa nu ne mai ducem in fundul curtii?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei