Reșițeanca Cristiana Feieș, antreprenor pe locul 8 în Top 100 S.R.L – D România!

modelmic

Cristiana Feieș, antreprenorul aflat pe locul 8 în Top 100 SRL-D la nivel național, este o tânără în vârstă de 27 ani, pe care îi va împlini în curând și este administratorul și unicul asociat al firmei de comerț en-detail KMG WORLD TRADING SRL-D. De ce KMG? Pentru că cele trei litere vorbesc despre inițialele feminine din familia Cristianei, cunoscută drept Kitty între prieteni și angajați: Kitty, Mara-sora Cristianei și Geta-mama Cristianei. Reper 24 a dialogat cu Cristiana Feieș, care a răspuns cu amabilitate tuturor întrebărilor propuse:

Reper 24 – Ce înseamnă pentru un tânăr antreprenor, la doar 27 de ani, clasarea pe locul 8 în topul celor mai mari 100 de afaceri de tip SRL-D din România?

Cristiana Feieș - Este o mare onoare, pentru că după 3 ani de muncă asiduă, cot la cot cu angajații societății a venit și această recunoaștere.

R24 – Ce ne poți spune despre începuturi?

C.F. - Totul a început în august 2013, am înființat un magazin modern cu o suprafață de 200 metri pătrați unde vindem, în mare parte, produsele firmei-mamă (chiar firma mamei mele: GRADIMEX SRL).

R24 – Care au fost datele acestei reușite?

C.F. - În primul rând am avut exemplul mamei mele, alături de care m-am format ca om de afaceri, pentru că orice s-ar spune, această devenire se produce în timp și are la bază tenacitate, profesionalism, atenție sporită la tot ceea ce înseamnă legislație și o muncă susținută. De cele mai multe ori ne raportăm doar la rezultatul finit și la profitul unei afaceri. Aceasta este doar imaginea de ansamblu de afară, însă nu foarte mulți cunosc și înțeleg fenomenul. Implicarea trebuie să fie de peste 100%. Și nu întotdeauna, nici chiar la un asemenea nivel al implicării nu ți se poate garanta succesulîn business-ul pe care te-ai hotărât să îl dezvolți. Trebuie să amintesc că, inițial, am lucrat în firma mamei mele, au fost 6 ani de experință, am trecut prin toate compartimentele, am înțeles activitatea comercială, am simțit spiritul unei afaceri și am crezut că pot face o schimbare și că pot dezvolta singură afacerea mea. Sunt momente in viata cand intelegi ca urmatorul pas trebuie sa-l faci singur,eu am crezut ca pot face asta si am actionat. Mereu, mama a fost alături de mine, am moștenit abilitatea aceasta de la mama. Ea conduce, de 20 de ani , o afacere de succes. Educația pe care am primit-o în familie este specifică unui om de afaceri , e , așadar , firesc ceea ce am facut eu.

R 24 – Apropo de dezvoltare, ce planuri are antreprenorul Cristiana Feieș la Reșița?

C.F. - Îmi doresc să extind afacerea, să deschid și alte puncte de desfacere, dar acest lucru se poate realiza doar în contextul în care această „invazie“ de hipermarketuri staționează. Deschiderea altor hipermarketuri poate conduce la închiderea, într-un viitor nu foarte îndepărtat, a comercianților autohtoni, iar Reșița nu își poate permite, cred eu, acest lucru. Personal, nu îmi doresc să ajung să pornesc spre alte zări, după ce am dovedit că se poate aici la Reșița, într-un oraș considerat de foarte mulți oameni, ca unul cu probleme și unde la fiecare colț de stradă auzi despre emigrarea din oraș a rudelor, prietenilor și vecinilor.

R24 – Cum te descurci din punct de vedere al resursei umane?

C.F. – De la prost, la foarte prost (zâmbește cu amărăciune în glas J ). Cine spune că la Reșița una din problemele stringente o reprezintă locurile de muncă, se înșeală. De mai bine de 6 luni de zile caut oameni care își doresc să muncească. Am fost prezentă în ultimii 3 ani de zile la toate târgurile locurilor de muncă, dar fără succes. Se pare că șomajul e mai tentant decât un loc de muncă. Ceea ce îmi doresc cu adevărat este să mă dezvolt la mine acasă, la Reșița și să îmi ajut comunitatea unde am crescut și m-am format.

Reper 24 – Mult succes în cariera antreprenorială și noroc pe mai departe, Cristiana Feieș!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157673621298851″]

Sergiu TABAN

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Lili

    Bravo Kity,imi place ce văd și ce citesc. Plus că răspunsurile tale la interviu,spun totul. Sunt încântată să știu că,cunosc un om ca tine mai ales și din generația tânără. Mult succes pe plan profesional în continuare. Felicitări !!! :)

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei