Reșițeanca Nicole Dolot, premiată la Centrul European de Cercetare Nucleară din Elveția

modelmic

Reșița se poate mândri cu încă un tânăr a cărui performanță este recunoscută și premiată peste hotare.

Nicole Dolot, fiica directorului BCR, Claudiu Dolot și a Laviniei Dolot, profesor la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, proaspătă absolventă a Facultății de Matematică și Informatică, secția Informatică Engleză, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, a urmat în această vară, timp de două luni, un stagiu de practică la CERN – Centrul European de Cercetare Nucleară, care găzduiește acceleratorul de particule, și a lucrat în cadrul departamentului LHCb (Large Hadron Collider beauty), sub coordonarea lui Niko Neufeld.

modelmic

În cadrul acestui departament, reșițeanca Nicole Dolot a primit premiul Moritz Karbach, pentru munca și efortul depuse în timpul internship-ului.

Reprezentanții universității absolvite de tânăra din Reșița precizează că pe parcursul internship-ului, Nicole a participat și la hackathon-ul Webfest, unde a obținut locul 3 cu ideea CERNLearn – o aplicație de knowledge exchange pentru angajații de la CERN.

modelmic

foto: facebook, csubbcluj.ro

Elena FRANȚ

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei