Reșițeanul Dani Oțil vrea să-l bată pe Mihai Leu… pe traseul de viteză în coastă de pe Valea Domanului!

otil

O zi plină astăzi pentru piloții prezenți la Reșița, pe traseul descoperit în urmă cu mai bine de 3 decenii de maestrul sportului cu motor, regretatul Werner Hirschvogel.

Spiritul vitezei în coastă de la Reșița continuă să anime publicul, chiar dacă orașul nu mai este reprezentat de o echipă puternică de piloți, așa cum a fost în era UCM Sport. Un singur lucru indică și astăzi potențialul acelui team: recordul traseului Doman, deținut și astăzi de reșițeanul Lucien Hora. Cu toate acestea, se pare că timpul lui Hora este din ce în ce mai amenințat de tinerii săi colegi. Iar dacă Simone Tempestini, Luci Răduț sau Andrei Dumitrescu sunt nume cunoscute din noul val, atunci cu siguranță cel al prezentatorului de la Antena 1, Dani Oțil chiar reprezintă o surpriză, iar pentru sportul cu motor din Reșița este o bucurie nesperată.

Iată că celebrul moderator de la Neața cu Răzvan și Dani, nu este doar un bun motociclist, ci și un pilot care demonstrează că poate aspira la un loc în galeria marilor campioni naționali ai vitezei în coastă din România! Pe un biplace Radical SR4, o mașină foarte rapidă, reșițeanul Dani Oțil a realizat două urcări spectaculoase în calificările de sâmbătă, iar publicul de acasă așteaptă tacit o surpriză din partea realizatorului TV.

Timpi foarte buni au fost obținuți pe traseul și de fostul campion național de raliuri și campionul mondial la box Mihai Leu, prezent la Reșița în acest weekend p eo mașină de vis, Ferrari 458 Challenge, care nu este singura mașină Ferrari prezentă în parcul auto de la stadionului Mircea Chivu.

mihaileu

Desigur, în cărțile Grupei H, ca de altfel și la Open rămân numele grele ale lui Paul Andronic, Bogdan Cuzma, Costi Stratnic, Luci Răduț, și mai recent Mihai Leu, dar orice surpriză este posibilă la Memorialul Werner Hirschvogel din acest an de grație, 2018.

Iar cei care ați ratat urcările cronometrate de astăzi de la Reșița, mai aveți o șansă doar mâine, dis de dimineață de la 8 să urcați spre Doman, atunci când greii vitezei în coastă din România vor pune sutele de cai putere de sub capotă să are din plin pe acest recunoscut traseu.

Pentru organizarea etapei de viteză în coastă de la Reșița merită să îi mulțumim din plin timișoreanului Bogdan Cuzma și echipei sale CB Rally Vest, cei care și-au pus tot know-how-ul și un buget substanțial la dispoziție, la fel cum Primăria Reșița a fost și ea la înălțimea acestui eveniment.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Dan-Aliosa Ulici

    Articol de exceptie… Pacat insa ca nimic despre cel mai in voga pilot resitean al momentului, Claudiu Ciuca…

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei