Reșițeanul Uica Mihai, cunoscut bucătar, blogger și realizator de emisiuni tv, iese la pensie

uica mihai

Bucătarul reșițean, Uica Mihai, care trăiește de mai multă vreme în Buziaș, și-a anunțat pensionarea din profesia de bucătar itinerant care umblă prin târguri, oboare, festivaluri și alte evenimente de acest gen.

Anunțul de pensionare a fost făcut despre cunoscutul bucătar Uica Mihai, pe pagina sa de facebook în urmă cu câteva minute. Acesta își anunță fanii, că ultima reprezentație ca bucătar itinerant, ce umblă prin târguri, oboare, festivaluri şi alt gen de evenimente la care se „mănâncă şi se bea urieşeşte”, va avea loc în orașul natal Reșița. Așadar, vineri, 30 iunie, Uica Mihai va fi prezent la Reşiţa, în Parcul Tricolorului, cu tigaia uriaşă, să își ia adio de la această meserie care i-a adus atâtea satisfacţii.

Şi vine o vreme în care şi până Făt Frumos îşi aşează paloşul în cui, iar Balaurulcuşaptecapete iese la pensie fortuit. Aşa şi eu, vineri mă voi pensiona din profesia de bucătar itinerant care umblă cu taraba prin târguri, oboare, rugi, festivaluri şi alt gen de evenimente la care se mănâncă şi se bea urieşeşte. Acum 23 de ani am început timid la Reşiţa şirul Rugilor Bănăţene care iată, se continuă şi astăzi devenind simbol şi referinţă. De aceea mi se pare firesc ca retragerea mea să aibe loc tot acolo unde am început nebunia gătitului în aer liber, la Reşiţa, oraşul meu natal. Aşa că vineri 30 iunie 2017 voi fi prezent la Reşiţa în Parcul Tricolorului cu tigaia uriaşă, să îmi iau adio de la această meserie care mi-a adus atâtea satisfacţii. Voi găti Schweinebratten mit dunkelsosse, adică carne de porc friptă cu chimion şi sos brun şi am să închei o carieră care mi-a adus, 24 de medalii de aur la competiţii bucătăriceşti naţionale şi internaţionale şi cel mai preţios lucru, un milion de prieteni răspândiţi în toată lumea. Bineînţeles, rămân credincios emisiunilor mele de la TVR şi Radio Timişoara, am să întreţin în continuare blogul, voi scrie şi publica ritmic cărţi de bucate, lipsindu- mă numai de corvoada deplasărilor obositoare prin ţară, la care bătrâneţea mea prea timpurie nu mai face faţă. Aşa că tuturor prietenilor mei din Banat şi mai cu seamă din Reşiţa, le adresez invitaţia să vină să ne vedem la Ruga Bănăţeană şi dimpreună să ne rugăm pentru sănătatea, prosperitatea şi bogăţia Banatului”, este mesajul renumitului bucătar din Banat, Uica Mihai, pe pagina sa de facebook.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei