Reșițenii din cartierele mărginașe se consideră „oameni de mâna a doua”? Popa garantează că nu e așa: „Vor fi dintre cei mai fericiți”

modelmic+editorial

La finalul anului 2017, primarul Ioan Popa spunea că anul acesta va face tot posibilul pentru ca reșițenii din cartierele mărginașe ale orașului să nu se mai simtă „oameni de mână a două” de care autoritățile locale uită constant.

Edilul-șef spune că vor fi demarate o serie de investiții prin care calitatea vieții în aceste cartiere să  crească vizibil, astfel ca reșițenii care locuiesc în Doman, Secu, Moniom, Țerova sau Cuptoare să simtă că sunt cetățeni ai unui oraș european și nu locuitorii unui cătun uitat de lume.

„Mulți cetățeni din cartierele mărginașe ale Reșiței sunt nemulțumiți pentru că au impresia că sunt tratați ca oameni de mâna a doua chiar dacă plătesc taxe și impozite ca orice alt reșițean. Vom încerca să face în așa fel ca acest sentiment să dispară. La Doman și Țerova am reușit să punem la punct infrastructura de apă și gaz și următoarea prioritate este asfaltarea străzilor din Doman și Țerova”, explică primarul Ioan Popa.

Va fi bătaie pe cine se mută primul în unul dintre cartierele care aparțin de Reșița, mai spune edilul- șef, dar asta abia undeva la începutul anului 2020. În următorii doi ani se va investi masiv în aceste cartiere pentru care oamenii de aici să se bucure, așa cum trebuia să se întâmple de mult, de toate utilitățile și de o infrastructură decentă.

„După aceste investiții  pe care le avem în plan pentru următorii 2 ani de zile, lumea va căuta să se mute acolo. Pe Secu, Cuptoare și Moniom mai avem de așteptat până terminăm lucrările de apă și canal și apoi ne vom orienta și aici spre infastructură. La Secu și Cuptoare s-a licitat deja pentru lucrările la canalizare și s-au deschis caietele de sarcini. Sunt convins că într-o perioadă scurtă de timp, oamenii care locuiesc în aceste cartiere vor fi unii dintre cei mai fericiți”, explică primarul Popa.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Câlnicean Resitean

  De cartierul Câlnic nu se mai spune nimic oficial… noi ne simtim cetateni de mana a v-a sau aproape ca nici nu existam in nicio discutie… desi suntem cu taxele la zi.
  Asteptam de 15 ani un covor asfaltic de 500 m…o fi atat de greu ?
  Suntem dispusi sa facem noi pana la urma investitia pe banii nostri doar sa fim lasati !
  Si noi vrem sa fim fericiti .
  De luni de zile nu se misca nimic in teren ! ( str Calnicelului), decat chestii superficiale.
  Va rugam faceti ceva in privinta asta urgent !…daca ne aude cineva !
  Domnu Sergiu Taban va rog sa dezvoltati si dv subiectul in urmatoarea intalnire cu dl primar si chiar si cu noi cei afectati !
  Multumesc anticipat !

  Raspunde
 2. Chirila

  Strada Laminoarelor este la nici 2 kilometrii fata de primaria Resita, unde dl. Primar Popa isi desfasoara activitatea, dar dumnealui nu stie ca si aici traiesc oameni care platesc impozite si care au nevoie de o strada macar de mâna a doua. In preajma alegerilor dumnealui a vazut dezastrul de pe aceasta strada, dar apoi a uitat de cei care isi rup masinile prin hartopele de aici. Îi reamintim d-lui primar ca pe aceasta strada se afla si Vama, Autoritatea Rutiera, si alte cateva firme. Daca lucrarile de canalizare au fost un fiasco, cetatenii de pe aceasta strada fac un apel la bunavointa edilului ca macar suprafata carosabila sa fie reamenajata in conditii umane (daca nu civilizate)! În speranta ca disperarea noastra isi va gasi ecou in bunavointa d-lui primar Popa ( pe care l-am dorit la conducerea orasului nostru) îi multumim anticipat si îi urmarim cu interes activitatea.

  Raspunde
 3. Vinitura in CIlnic

  Subscriu: Din trei in trei luni ne schimba culoarea noroiului sau a prafului din alb in rosu si mai nou in negru. Se pare ca electoratul ce fregventeaza piata de vechituri nu conteaza, daca tot circula la “secan hend” de ce drumul ar fi in antiteza!!!!!!!!!.

  Raspunde
 4. zero

  “…oamenii care locuiesc în aceste cartiere vor fi unii dintre cei mai fericiți”, explică primarul Popa.
  Popa a omis să precizeze că oamenii vor fi fericiţi în viaţa de apoi, el fiind popă doar cu numele şi având cu totul alte interese pamântene (praf, noroi).

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei