Reșițenii, sfătuiți să evite mâine parcurile și scuarurile din municipiu!

modelmic56

Reșițenii sunt sfătuiți să evite marțea viitoare parcurile de pe raza orașului, în zonele verzi ale municipiului urmând să se deruleze, la orele serii, activități de dezinsecție. Primăria Reșița a anunțat că în 22 și 23 mai va avea loc o acțiune de dezinsecție pe raza municipiului Reșita pentru combaterea ţânţarilor, muştelor și căpuşelor, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol.

Dezinsecția cu mijloace aeriene se va desfășura marți, 22 mai, între orele 18:30- 21:00 și miercuri, 23 mai, între orele 06:30-09:00. Dezinsecția cu mijloace terestre se va efectua pe data de 22 mai, după ora 22:00. În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile lucrările de dezinsecție vor fi reprogramate, urmând a fi comunicată în presa locală data la care se vor desfășura.

Substanţele folosite în combatere, sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi în condiţii de soare puternic  albinele aflate în zbor, pot fi afectate, motiv pentru care apicultorii sunt rugați să ia toate măsurile pentru prevenirea intoxicaţiilor la albine, în intervalul de desfășurare al tratamentelor.

În perioada acţiunilor solicităm cetăţenilor ca în seara zilei 22.05.2018  între orele 21:30-23:30 să evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.

O dată cu tratamentele pe domeniul public al municipiului este obligatoriu ca asociațiile de locatari /proprietari, agenții economici, instituțiile publice și celelalte persoane juridice și fizice, să programeze și să execute dezinsecţia imobilelor pe care le deţin (proprietate/închiriere/comodat etc). În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiind că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

Solicitarea autorităților este conformă cu prevederile Hotărârilor Consiliului Local nr. 69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reşiţa, cu completările și modificările ulterioare, iar nerespectarea obligaţiilor stabilite în hotărâre, constituie contravenţie şi se sancţionează după cum urmează: cu amendă cuprinsă între 500 -2500 lei.

Pentru informaţii suplimentare, cei interesați se pot adresa Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa la telefoanele 0255/211692 interior 173,0255/210258 sau prin e-mail mediu@primariaresita.ro.

Karina TINCUL

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “…solicităm cetăţenilor … să evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.”
    Cu alte cuvinte, indiferent de aplicarea dezinsecţiei aeriene (total ignorabilă) – solicitarea este spre simţirea utilajelor terestre.
    Câtă coerenţă!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei