Reșițenii sunt invitați duminică la un film documentar de excepție! Intrarea este liberă

modelmic+editorial

Dumincă, 14 ianuarie, începând cu ora 18.00, Universitatea Eftimie Murgu din Reșița va găzdui în corpul B al instituției, sala B.1, proiecția documentarului „Aici sunt dragoni”, în regia lui Mark Cousins.

În trecut, când cartografii știau foarte puține lucruri despre o zonă, scriau în dreptul ei pe hartă „aici sunt dragoni”.

„Regizorul Mark Cousins vizitează Albania timp de cinci zile cu ocazia unui festival de film, fiind copleșit de urmările lăsate de regimul Enver Hodja. Nu veți găsi un exemplu mai strălucit de eseu-documentar ca divagație cu sens produsă de un regizor capabil să vibreze atât la plăgile deschise ale arhivelor, cât și la rănile memoriei colective”.

„Aici sunt dragoni” se poate aplica oricărei țări mici și îndepărtate sau percepute așa din cauza unui complex de factori culturali și geopolitici.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei