Reșițenii vor circula cu autobuze Euro 5, cumpărate din Olanda! Cel târziu de la 1 ianuarie!

modelmic

Transportul local din municipiul Reșița este la un pas distanță de modernizare. Reșițenii vor scăpa de rablele Ro-a Tir-ul și vor putea circula în condiții civilizate cel târziu de la 1 ianuarie 2018, dă asigurări conducerea societății Transport Urban Reșița, societate înființată anul aceasta de Consiliul Local pentru a prelua transportul în comun din municipiul de pe Bârzava.

Pe străzile Reșiței vor circula 18 autobuze achiziționate prin licitație de către Transport Urban Reșița. Este vorba de autobuze second hand, dar într-o stare net superioară celor aflate în parcul auto al Ro-a Tir-ului, dă asigurări Gelu Ardelean, administratorul societății. Contractul de achiziție al primelor 9 vehicule va fi semnat mâine, licitația fiind câștigată de o firmă din Olanda.

Autobuzele sunt achiziționate printr-un credit al societății comerciale, deci nu sunt cumpărate din bani publici. Prețurile de achiziție sunt foarte bune, având în vedere că aceleași autobuze se vând în Germania la un preț dublu. Este vorba de autobuze second hand, din 2008, Euro 5. Sunt în stare foarte bună, au în jur de 500.000 de km la bord. Foarte important, un an de zile societatea nu va trebuie să investească nici un ban în ele pentru așa a fost caietul de sarcini pentru licitație, deci un an de zile orice piesă de schimb majoră este suportată de societatea de la care le cumpărăm, una din cele mai mari firme de gen din Europa. Au sisteme de supraveghere video, sisteme de climă pentru fiecare fiecare parte a autobuzului, deci nu vor mai fi probleme vara”, a explicat Ardeleanu.

21743708_235376396988272_8375711165194109813_o

După semnarea contractului, firma olandeză are termen 30 de zile pentru aducerea vehiculelor la Reșița, după care acestea vor trebui să treacă pe la Registrul Auto și să fie înmatriculate. Prin același proces  vor trece și celelalte 9 autobuze, de această dată de capacitate medie, care încă se află în faza de licitație. Administratorul Transport Urban Reșița estimează că toate procedurile vor fi îndeplinite în următoarele luni, iar autobuzele vor intra în circulație cel târziu de la 1 ianuarie 2018.

Conform primarului Ioan Popa, contractul Primăriei Reșița cu societatea Ro-a Tir s-a încheiat începând cu luna acesta, dar Consiliul Local a aprobat o anexă de prelungire a acestuia până la momentul în care vor fi puse în funcțiune autobuzele achiziționate de cei de la Transport Urban.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. zero

  “…Transport Urban Reșița, societate înființată anul aceasta de Consiliul Local…”
  “Autobuzele sunt achiziționate printr-un credit al societății comerciale, deci nu sunt cumpărate din bani publici.”
  Spalare de taitei sub acoperire de vot in Consiliul Local?

  Raspunde
 2. MANofBANAT

  Promisiunea a fost ca in toamna , ca vin autobuze noi, dar sunt “noi” pentru resiteni si nu sunt cumparate pe bani publici. Care este actionarul principal al SC TRANSPORT URBAN RESITA ? si ca aceasta societate a luat un credit, garantat de cine ? De consiliul local cumva ? Si atunci creditul va fi platit de consiliul local ? Adica, indirect tot din bani publici. Dar, de doi ani, ne-am obisnuit cu cotitele primarului taiteilor. Si mai e o problema cu autobuzele astea “noi” ca si cele vechi, toate sunt cumparate din tari din nordul Europei unde vara sunt 25 de grade si la noi in Banat 35-40 de grade, la umbra si atunci aclimatizarea pentru aceste diferente de temperatura cine o face si cine o plateste ?

  Raspunde
  1. zero

   Diferenta o suporta contribuabilul.
   Autobuzele noi si bune au pret fix.
   Autobuzele de mana a doua (schrott, 500.000 Km) au pret… negociabil.
   “Negociator” popo o face pentru taitei in buzunarul propriu. Restul e “vopsea” si doar prosteala pentru cetateni.
   Ca si povestea cu tramvaie noi devenite… autobuze vechi.

 3. Safer Vanda

  Prima data sa se liciteze cei 7 ani de acasa pt marea majoritate din cetatenii Resitei,apoi se poate vorbi de o modernizare.E dezamagitor cand o echipa de oameni incearca sa aduca orasul ls un nivel mai inalt si cum o alta echipa il distruge ,cu drag si din suflet.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei