Respect pentru sacrificiul eroilor neamului! Ştafeta Veteranilor a trecut prin municipiul Caransebeș!

modelmic

Ştafeta Veteranilor, un eveniment comun, militar şi civil, prin care se dorește promovarea valorile naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României, a ajuns în aseară la Caransebeș, primarul Felix Borcean alăturându-se pentru câțiva kilometri evenimentului, aflat la cea de-a V-a ediție. Ştafeta Veteranilor se desfăşoară în perioada 8-25 octombrie.

Evenimentul presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice. Alergători, însoțiți de bicicliști au plecat din Tulcea, Giurgiu și Timișoara, urmând să se întâlnească pe data de 25 octombrie la Carei, chiar de ziua Armatei Române. Participanții se vor opri la traseu, la monumentele închinate eroilor neamului, pentru a-și arăta respectul față de eroismul și jertfa acestora.

Ștafeta care a trecut prin Caransebeș a plecat la drum miercuri din Timișoara, iar din Caraș-Severin va merge spre Drobeta Turnu Severin – Târgu Jiu – Craiova – Slatina – Râmnicu Vâlcea – Curtea de Argeş – Balea – Cincu – Sibiu – Sebeş – Alba Iulia – Deva – Arad – Oradea – Carei.

Ştafeta Veteranilor a ajuns aseară la Caransebeș, iar în această dimineață, alături de edil, au preluat ștafeta alți alergători și bikeri caransebeșeni și lugojeni (Petrișor Rada, Anca Rada, Sorin Axenti, Gabriel Hanzelik, Doru Mezzo, Ionuț Măran, Alexandru Szilagy, Florin Drăghin, Cristi Brecica, colonel Ion Teca – comandantul garnizoanei Lugoj, profesor emerit Cristian Eugen Dragomir), care vor duce drapelul României până la Drobeta Turnu Severin. Aceștia se vor opri la monumentele închinate Eroilor Neamului din Slatina-Timiș, Teregova, Domașnea și Drobeta Turnu-Severin”, informează reprezentanții Primăriei Caransebeș.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157702293493145″]

 

Ediția de anul acesta a Ştafetei Veteranilor se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României şi Centenarului Marii Uniri.

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei