Respiro pentru natură! S-a făcut curat în zonele turistice din Caraș-Severin! S-au colectat mii de saci de deșeuri!

modelmic

Peisajele deosebite cu care se mândresc cărășenii, care afirmă de multe ori că județul Caraș-Severin este una din cele mai frumoase zone ale României, nu mai sunt umbrite de grămezile de gunoaiele lăsate în urma lor de persoanele lipsite de bun simț și o minimă educație. Cel puțin pentru moment.

Mii de saci de deșeuri au fost colectate la finalul săptămânii trecute de pe traseele turistice din județul Caraș-Severin, în cadrul campaniei „Let`s Do It, România!”. La acțiunea de strângere a deşeurile aruncate în natură au participat peste 700 de angajați Direcției Silvice Caraș-Severin și voluntari atrași în această acțiune de către personalul silvic, care şi-au pus mănuşile și au făcut curat în 60 de puncte de interes din județ, în special pe trasee turistice sau în zone de agrement, cum ar fi Secu, Crivaia, Trei Ape, Poiana Mărului, Buhui, 7 Izvoare.

În urma acțiunii de sâmbătă s-au colectat 2355 de saci menajeri cu capacitate medie de 120 litri (cu 1432 mai mulți decât în anul 2016) și 10 mc de moloz din construcții. Marea parte a deșeurilor colectate au fost sticle și ambalaje de plastic de unică folosință, deșeurile fiind predate în sistemele de colectare de la nivelul administrației locale.

Direcția Silvică din Caraș-Severin ca subunitate a Regiei Națională a Pădurilor – Romsilva prin implicarea personalul silvic și prin faptul că a cooptat 25% din numărul de persoanele participante la această amplă acțiune de curățenie, iar acestea au colectat aproape jumătate din cantitatea raportată la nivelul județului (2355 de saci din 6000), dovedește încă odată că este preocupată de starea de sănătate a mediului în care cetățenii județului își duc traiul zilnic, cu atât mai mult a zonelor forestiere aflate în administrare”, explică Dan Cîmpan, director comercial în cadrul Direcției Silvice din Caraș-Severin.

IMG-20180914-WA0000 IMG-20180914-WA0003 IMG-20180915-WA0045 IMG-20180915-WA0084

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. George

    Da la noi in com GÂRNIC se aruncă gunoaiele după marginea satului in pădure și le pune foc, asta a inventat primarul Nicolae, un PSDist deștept, de ce să plătească pentru niste gunoaie dacă se poate mai mișto, și îi rămân banii pentru buzunarul propriu..

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei