Restricții de viteză și de tonaj pe lotul 3 Lugoj – Deva! Autostrada a costat peste 120 de milioane de euro!

modelmic

Lotul 3 Lugoj – Deva, între  Ilia și Holdea, a fost deschis circulației în ajun de Crăciun. Pe autostrada care a costat peste 120 de milioane de euro, se circulă însă cu restricții de viteză și tonaj.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că este vorba de un contract de 580 de milioane de lei, plus TVA , din fonduri europene nerambursabile, semnat în 2013 și nefinalizat la termen în 2016. Contractul a fost reziliat în august 2019, la stadiul fizic de 97% şi stadiul financiar – 94%. De la momentul rezilierii au fost executate trei expertize și au fost realizate lucrările recomandate, printre care cele de repoziţionare a aparatelor de reazem la podul peste Mureş.

În urma ultimei expertize, reprezentanții CNAIR au decis deschiderea circulației pe cei 21,1 kilometri din lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, dar cu o serie de restricții.

Într-un comunicat de presă al CNAIR se precizează că în raportul final al expertizei tehnice a lucrărilor de drum proiectate şi executate în cadrul contractului Proiectare şi  Execuţie Autostrada Lugoj ÷ Deva, Lot 3 km 56+220 ÷ km 77+361, au fost concluzionate restricții pentru circulația pe cei 21,1 kilometri de autostradă:

    • Circulația autovehiculelor cu masa până la 7,5 tone
    • Viteza maximă de până la 80 km/h
    • Viteza maximă de 50 de km/h, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, mâzgă sau circulația pe durata ploilor torențiale
    • Viteza maximă de 60 de km/h pe zona podului peste râul Mureș (rampe şi pod principal, intre km 68+500 şi km 69+500), pe zona podurilor de pe autostrada de la nodul Ilia (poduri şi rampe intre km 76+100 şi km 77+000), respectiv pe zona podului de pe autostrada de la nodul Dobra  (pod principal şi rampe intre km 67+000 şi km 67+500

Am deschis Lugoj – Deva 3, cu restricții, după parcurgerea etapei de expertizare a lucrărilor obligatorii pentru apărarea intereselor statului român în fața Curții de Arbitraj, în contradictoriu cu antreprenorul. Am urmărit ca traficul pe acest tronson să se desfășoare în deplină siguranță. În prezent, pe Sibiu – Nădlac se circulă pe aproximativ 330 de km, cu excepția celor 13 km de pe Lugoj – Deva 2, pe zona ecoductelor“, a declarat Sorin Scarlat, Directorul General CNAIR SA.

După deschiderea circulației pe cei 21,1 kilometri noi ai Lotului 3 Lugoj -Deva, rețeaua de autostrăzi și drum național în regim de autostradă din România măsoară 857,5 de km.

foto: g4media.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei