UPDATE: Cod portocaliu de ninsoare și viscol în zona de munte a județului Caraș-Severin! Vizibilitate sub 50 de metri

 

modelmic

 

UPDATE 2: Avertizarea cod portocaliu a fost prelungită până în această seară, la ora 21:00.

Pentru evitarea situațiilor extreme care pot pune în pericol viața şi sănătatea, reamintim celor care se deplasează în această perioadă în zonele afectate, să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care să asigure protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin.

UPDATE 1: Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o avertizare cod portocaliu de vreme severă imediată. Avertizarea vizează zona de munte a județului Caraș-Severin. Conform meteorologilor, astăzi până la ora 15:00, la cota de peste 1.800 de metri, se va semnala ninsoare însoțită de vânt cu viteze la rafala de peste 100-120 de km/h, ceea ce va determina scăderea vizibilității sub 50 de metri.

fotocopertă: adevarul.ro

………………………………………………………………..

modelmic

 

Meteorologii avertizează că vremea se va răci, iar începând din această seară revin ploile și ninsorile în majoritatea zonelor țării. Pentru 24 de județe, printre care și Caraș-Severin, a fost emisă o avertizare cod galben de ninsori și viscol în zona montană.

Vizate de codul galben de zăpadă şi viscol sunt zonele montane din judeţele Caraş-Severin, Arad, Timiş, Hunedoara, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Bacău, Vrancea şi Buzău. Avertizarea va intra în vigoare luni la ora 22.00 şi este vabilă până miercuri la ora 10.00.

În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol”, informează meteorologii.

Administrația Națională de meteorologie a emis și o informare meteo conform căreia, în majoritatea regiunilor, temporar vor fi precipitaţii şi local se vor acumula cantităţi cuprinse între 10 şi 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei şi în Maramureş vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă şi se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitaţiile vor fi mixte, iar în Oltenia şi Muntenia vor predomina ploile până marţi seara, apoi vor fi mai ales ninsori. Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze cuprinse în general între 45 şi 55 de kilometri la oră, dar mai ales la munte, în vestul şi sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marţi rafalele vor fi în jurul a 60 – 70 de kilometri la oră.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei