Revoltă masivă în Caraș-Severin pe tema microhidrocentralelor de la Prigor! „NU DISTRUGEȚI RÂUL NERA”

modelmic+editorial

 

Ideea construirii unor microhidrocentrale la Prigor, pe râul Nera, a scandalizat un județ întreg. Din disperare că întregul habitat natural al zonei ar fi pus la pământ de o intervenție atât de abuzivă, organizațiile de mediu și cărășenii încearcă din răsputeri să împiedice concretizarea planului.

 

Întreaga situație se pare că i-a pus pe jar și pe oamenii politici ai județului. Mișcarea Populară Caraș-Severin îi cheamă pe cărășeni să participe la o dezbatere publică cu privire la controversatul subiect și îi roagă să nu dea curs unei acțiuni de distrugere în masă a naturii cărășene.

„Haideți să nu lăsăm pe nimeni să-și bată joc de frumusețile județului nostru, au făcut-o destul! Apa și pădurea reprezintă sursa existenței noastre.În avalul acestor MHC se află rezervaţia naturală sit Natura 2000 Râul Nera între Bozovici şi Moceriș, mă întreb dacă cei de la APM Caraș Severin și Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin vor ține cont de acest lucru”, explică Ionuț Popovici, președintele MP Caraș-Severin.

Reprezentanții Mișcării Populare fac un apel către comunitate să fie prezenți în data de 16 februarie la sediul primăriei Prigor pentru a găsi un plan de bătaie care să el vină de hac microhidrocentralelor.

Din datele prezentate de cei din MP Caraș-Severin, se pare că Sergiu Mihuț, consultantul care a întocmit memoriile şi rapoartele de mediu pentru cele două MHC-uri ce vor veni amplasate la izvoarele râului Nera, este cercetat pentru fapte de corupție pentru că firma sa a întocmit studii favorabile pentru zeci de proiecte devastatoare pentru mediu în toată țara.

„Un exemplu este proiectul Roșia Montană sau MHC-urile din Făgăraș din cauza cărora U.E. a început procedura de infringement împotriva României. Este clar că acestui om nu-i pasă de râul Nera.

Sunt cărășean, iubesc aceste meleaguri și nu pot sta cu mâinile în sân să văd cum unii nu mai țin cont de nimic, doar de umplerea buzunarelor proprii. Mai mult, recomand acestei firme din Caransebeș, culmea, cu acționar majoritar un cetățean italian, să se reorienteze către alte tipuri de producere a energiei verzi,turbine eoliene sau panouri fotovoltaice, modalități care nu afectează natura.

Oameni buni, dacă nu ne apărăm singuri pământurile, natura și bogățiile acesteia,NIMENI nu o va face! Pe data de 16 chiar dacă voi fi singur, eu voi spune categoric NU DISTRUGEȚI RÂUL NERA!”, a adăugat Ionuț Popovici.

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

12 Comentarii

 1. GGii

  Chiar am fost decis sa ma duc la Prigor.
  Din pacate, dupa ce am citit acest articol, nu o sa mai merg.
  Nu vrem ca Miscarea Populara a lu Basescu sa castige capital politic.
  Ionut Popovici ar fi fost binevenit acolo, in calitate de cetatean al judetului interesat DOAR DE NATURA si nu de PARTIDUL PROPRIU.

  Raspunde
  1. Marius

   Nu inteleg de ce va suparati pe liderul unui partid care ia atitudine !!!! De ce nu iau atitudine PSD si PNL ,doar ei au adus judetul in ultimul hal … Sa fim seriosi ,daca Miscarea Populara ia atitudine nu este bine pentru ca castiga capital politic ….nu acesta este scopul domnului Popovici.

 2. Paula c

  Almajenii cred ca sunt in stare sa rezolve aceasta problema fara a se amesteca politicul , si asa politicul si politrucii au distrus tot in judetul Caras Severin!!!!!!! OAMENI BUNI CHIAR NU SE VEDE IN CE HAL A AJUNS CARAS- SEVERINUL?

  Raspunde
 3. Iovan

  Nu-mi plac politicienii deloc, dar trebuie sa va spun ca ar trebui sa apreciati ca un politician se implica impotriva microhidrocentralelor. De obicei politicienii sunt abonati la banii murdari ai MHC-istilor si in alte parti ale tarii politicienii au facut presiuni in stil interlop impotriva celor care au indraznit sa schiteze vreo opozitie la adresa microhidrocentralelor. Sa fiu sincer, este o minune ca un politician ridica vocea la adresa MHC-istilor, si nu cred ca o face pentru capital electoral. In Romania, protectia naturii nu este ceva din care sa faci capital electoral. Bucurati-va ca vin cati mai multi care vor salvarea Nerei! Oricum s-ar putea ca si MHC-istii sa plateasca ceva scandalagii, n-ar fi prima oara, plus ca Sergiu Mihut toti care suntem cu ochii pe mediu stim ca este un individ extrem de dubios.

  Raspunde
 4. Cata Lin

  Ce atata discutie: la alegeri nu votati politicienii corupti, doar asa ati facut si pina acum, nu? Daca apar si ei pe la dezbaterea de la Prigor, e ok ca sunt cetateni si au dreptul de libera circulatie, daca ar si face ceva mai mult decat declaratii…

  Raspunde
 5. Gina

  Ma intreb oare de ce nu vrem sa facem o diferenta intre natura , economie si politica. In cazul in care distrugem un ecosistem ,un animal dispare definitiv si nici un un efort uman nu-l mai poate reface.Daca vom fi la Prigor in data de 16 februarie nu neaparat vom fi alaturi de MISCAREA POPULARA,vom fi acolo si vom spune NU CONSTRUIRII UNOR MICROHIDROCENTRALE PE CURSUL RAULUI NERA.In acest moment sustin punctul de vedere al lui Ionut Popovici..

  Raspunde
 6. sara

  Cum puteti judeca oamenii dupa apartenenta la o grupare sau alta ? Apreciati un om, il alegeti n-are importanta din ce grupare face parte. El iti va reprezenta judetul, el va fi primar, el va decide soarta comunicatii nu Basescu sau Dragnea sau sau oricare sef de partid. Cum sa nu-l alegi pe Ionut Mihai Popovici cand stii ca are certe calitati, n-a furat, n-a avut contracte cu statul, este inteligent si poate face fata functiei pentru care candideaza ? Cum sa nu-l alegi pe dr. Paul Purea care pentru noi resitenii este o mare onoare ca, candideaza, ca este unul din cei mai cinstiti oameni din aceasta tara, este banatean si legat sentimental de aceasta parte a tarii, are competenta necesara. In loc sa sprijinim aceste candidaturi, in loc sa ne bucuram pentruca in mod sigur acestia vor si pot sa aduca imbunatatiri in viata judetului, respectiv orasul Resita care este in moarte clinica, unii dintre locuitorii nostrii ce fac, se uita la partide si nu la oameni. Parca partidele ar conduce aceste localitati si nu oamenii din partide. Treziti-va, ca daca n-o facem o sa ne ia dracu cu frunzaverziii, padurarii , etc.

  Raspunde
 7. Pingback: Reper24- Pentru ca informatia a evoluat

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei