Revoluția LUMINII! Cât timp va mai rezista Dragnea presiunii străzii?

modelmic

După evenimentele din ultimele săptămâni, cu siguranță istoria va reține noaptea din 5 februarie, când, peste 600 de mii de protestatari, în toată țara, au aprins în mod simbolic, fie telefonul mobil, fie o brichetă. A fost momentul de luminare, spun tot mai mulți observatori ai evenimentelor din ultimele zile.

Seara de ieri a fost una cu un caracter emoționant greu de definit pentru mulți dintre noi. Fără îndoială, a fost seara în care poporul român a ieșit în număr extrem de mare pe străzile din marile orașe din perioada postdecembristă. Momentul culminant al serii a fost acela în care fiecare participant a aprins o lumină. O mare de lumină a putut fi văzută în piețele unde s-au adunat protestatarii. Cea mai frumoasă imagine a fost, cum era și firesc, în Piața Victoriei din București, unde, aproximativ 300 de mii de manifestanți au luminat piața din fața Guvernului, momentul fiind perceput pe rețelele de socializare ca fiind momentul luminării poporului român.

Cauza acestor manifestări nu cred că mai are rost să o amintim, iar dacă până ieri manifestanții cereau abrogarea ordonanței privind modificarea codurilor penale, aseară protestatarii au cerut demisia Guvernului Grindeanu. Se pare că oamenii nu mai au încredere în actualul Guvern și vor o schimbare de paradigmă a abordării guvernării României.

Nu știm dacă istoria îi va reține sau nu pe Dragnea, Grindeanu și (c)Iordache, însă ei vor avea cu siguranța mari probleme de imagine în perioada imediat următoare. Și problemele nu par a veni doar din partea celor care au ieșit în ultima săptămână în strada, ci ele vor veni cu siguranță și din interiorul PSD-ului. Spun asta, pentru că, în ultima perioadă, sunt tot mai multe voci care contestă deciziile, din ultima perioadă, ale lui Liviu Dragnea. Dincolo de ieșirile publice ale câtorva membrii marcanți ai partidului, aici l-aș aminti pe primarul Iașului, Mihai Chirică, nici organizația PSD Reșița nu pare încântată de modul în care au gestionat succesul din alegeri mai marii partidului.

Pe un site administrat se pare de către un consilier municipal PSD, am găsit azi de dimineața un articol, recunosc, foarte bine conceput, articulat, și de-o sinceritate demnă de admirat. Vă redau câteva pasaje din articolul cu pricina:

Alegerile din 11 decembrie dă dreptul actualei majorităţi să facă tot posibilul pentru a implementa ambiţiosul program de guvernare, dar nu le dă dreptul să deturneze lupta anticorupţie! Indiferent de rezultatul acestui conflict, românii dau dovadă că încep să cunoască şi să utilizeze pârghiile democraţiei. România s-a transformat în 10 ani din cea mai coruptă ţară din UE, în cea mai dedicată în lupta împotriva corupţiei. Mai mult, apar primele semne că progresele din domeniul justiţiei, înregistrate în ultimul deceniu, par IREVERSIBILE!”

Rămâne de văzut cum vor gestiona în continuare social democrații conflictul în care au intrat cu poporul român și care va fi soluția de a ieși din această criză, având în vedere că strada cere demisia Guvernului, lucru ce ar afecta grav autoritatea în partid a președintelui Dragnea. Cu siguranță că următorul guvern trebuie să poarte tot marca PSD, altfel s-ar creea un precedent extrem de periculos și expresia votului ar avea grav de suferit și nu cred că soluția aceasta va fi aleasă, indiferent cât și-ar dori unii, Guvernul lor.

 John Gavrilescu

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Ionut

    Guvernul trebuie sa-si dea demisia.
    Dragnea si Tariceanu trebuie sa plece din Parlament.
    Si apoi PSD-ul sa numeasca un premier credibil, ex.: Vasile Dancu, George Maior, Sorin Moisa, Mihai Chirica.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei