Rezultate slabe pentru elevii cărăşeni la simularea Evaluării Naţionale: doar o treime au obţinut notă de trecere!

modelmic

Cu trei luni înainte de Evaluarea Naţională, aproape 70% dintre elevii cărăşeni de clasa a VIII-a sunt nepregătiţi pentru examenul care marchează sfârşitul ciclului gimnazial. Rezultatele au fost slabe şi la nivel naţional, astfel că ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a cerut şcolilor soluţii pentru remedierea situaţiei.

Caraş-Severinul s-a numărat în 2014 printre judeţele cu cele mai puţine medii de 5 obţinute la Evaluarea Naţională. Rezultatele simulărilor de anul acesta arată că nici promoţia 2015 nu este pregătită pentru examenul de la sfârşitul lunii iunie. Doar 36,27% dintre elevii cărăşeni au obţinut notă de trecere, cel mai slab procent de promovabilitate din ţară.

La polul opus, cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în Bacău – 68,56 Bucureşti – 64, Giurgiu – 63,8 şi Bihor – 61,8.

Potrivit Ministerului Educaţiei, obiectivele simulărilor organizate la nivel naţional sunt stabilirea nivelului real de pregătire atins de elevii de clasa a VIII-a cu trei luni înainte de examenul propriu-zis, respectiv aplicarea de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

„În acest sens, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu solicită atât analiza rezultatelor obţinute, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-a desfășurat simularea (prin discuţii individuale cu elevii/şedinţe cu părinţii şi dezbateri la nivelul claselor/consiliului profesoral), cât şi adoptarea soluţiilor optime pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenului pe care elevii îl vor susţine la finalul clasei a VIII-a” se arată într-un comunicat al ministerului.

Evaluarea Naţională va avea loc în perioada 22-24 iunie. Rezultatele vor fi afişate pe data de 26 iunie, iar cele finale, după rezolvarea eventualelor contestaţii, în 30 iunie. În perioada 3 – 7 iulie se desfăşoară completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, urmând ca repartizarea computerizată în învăţământul liceal să aibă loc în 14 iulie 2015.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei