În România, 150.000 de copii adorm flămânzi!

copii

Premierul Ludovic Orban a anunțat prorogarea legii privind dublarea alocațiilor copiilor. Asta după ce executivul Orban a încercat să blocheze legea, dar președintele Klaus Iohannis a precizat că nu va bloca legea, ci o va promulga.

Iohannis a declarat joi că nu are de gând să refuze promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii, precizând că aşteaptă soluţii de la Guvern, pentru că este vorba despre nişte sume care nu sunt prevăzute în buget, scrie Republica.ro citând News.ro.

Proiectul de lege a ajuns la mine și are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi. Se află în analiză, vorbim de niște sume care nu sunt în buget. Există variante, însă trebuie să fim foarte realiști, prima rectificare de buget se poate face abia la mijlocul anului”, a spus președintele Iohannis, întrebat dacă va promulga legea care dublează alocaţiile pentru copii”, a declarat președintele.

Părinții au cerut oficial președintelui Klaus Iohannis şi Guvernului să găsească soluții pentru a aplica dublarea alocațiilor. „Suntem conștienți că bugetul nu reprezintă un sac fără fund”, arată Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Preuniversitar într-un comunicat primit de Edupedu.ro. FNAP atrage însă atenția că de câte ori este vorba de bugetul ministerului educaţiei sau de alocațiile copiilor nu se găsesc resurse financiare.

Părinții au reacționat după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că are 4 metode pentru blocarea dublării alocațiilor pentru copii și după ce Executivul susținut de profesorul Klaus Iohannis a alocat doar 2,7% din PIB Educației și Cercetării pentru 2020 – cea mai mică alocare din ultimii 25 de ani.

Aflăm din rapoarte oficiale faptul că peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi”, “facem tot felul de analize cu rol educațional în care scoatem în evidență rata de abandon școlar, vorbim despre modul în care trebuie să ajutăm copiii să se dezvolte personal (…), despre inegalitățile privind veniturile și excluziunea socială, dar fără a acţiona în consecinţă. 

Considerăm inacceptabil ca statul să găsească resurse şi să asigure, fără probleme, bani pentru pensii speciale, pentru mărirea salariilor parlamentarilor, pentru studii de pre şi fezabilitate ale autostrăzilor neconstruite în ultimii 30 de ani, numai pentru copiii noştri, viitorul țării, nu găsim”, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro.

foto: cugetliber.ro

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. imoGen

  Dublarea alocațiilor va duce la creșterea natalității în rândul cetățenilor “dă etnie” (țagani).
  Să dea de muncă părinților, nu să dubleze / tripleze alocațiile.!

  Raspunde
 2. zero

  „Aflăm din rapoarte oficiale faptul că peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi”

  Din păcate, realitatea este mult mai tristă decât aceste date alterate prin cosmetizare de “rapoarte oficiale” (şi orificiale).
  Din moment ce copiii (defavorizaţi) nu sunt o sursă de voturi sau venituri pentru vistieria lui Orban, Vela, & Co, ci doar o sursă de mânării pentru funcţionarii mărunţi ai DASC-urilor din unele primării … cei de sus pretind că “sunt probleme cu bugetul”.
  DASC-urile pretind că s-ar substitui justiţiei, prin întocmirea de anchete sociale. Ba chiar şi psihosociale.
  La domiciliul clientului.
  Prin licitaţie sau prin “achiziţie” directă de la “beneficiar”? :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei