„România duce lipsă crasă de lideri politici”, este de părere Luca Mălăiescu! Pe cine vede edilul în fruntea PSD-ului?

modelmic

PSD-ul trebuie să dea dovadă de o schimbare radicală în gândire și comportament pentru a reveni la scorul pe care l-a avut în urmă cu trei ani, atrage atenția primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu. Nu este o misiune deloc ușoară, este de părere Mălăiescu, în opinia căruia actualul președinte interimar al partidului, Viorica Dăncilă, este la ora actuală cea mai potrivită pentru a prelua frâiele partidului. Asta, deși are două dezavantaje majore.

Vicepreședintele filialei județene a PSD Caraș-Severin, Mălăiescu a fost întotdeauna unul din puținii social-democrații cărășeni care și-a exprimat public punctul de vedere, chiar dacă acesta era uneori în dezacord cu directivele de la București, motiv pentru care a și fost de multe ori criticat de colegii de partid. „Nu pot fi ca struțul, să bag capul în pământ dacă văd că lucrurile nu merg bine”, susține Luca Mălăiescu, membru PSD de 20 de ani.

Social-democratul recunoaște că la ora actuală PSD-ul, ca de fapt toată clasa politică din România, duce o lipsă crasă de lideri politici. În opinia sa, actualul președinte interimar al PSD-ului, Viorica Dăncilă are din start două „handicapuri”: greșelile gramaticale pe care le-a făcut la diverse evenimente publice și faptul că a fost apropiată de fostul președinte Liviu Dragnea. Pe de altă parte, însă, are și un mare avantaj, conform lui Mălăiescu:

Cred că avantajul dânsei este acela de a fi o femeie foarte curată căreia nu i se poate reproșa din punct de vedere al dosarelor penale, al problemelor din trecut. Este un avantaj pe termen mediu și lung, care ar contrabalansa cele două dezavantaje.

Și dacă am urmărit cu atenție evoluția dânsei din ultima perioadă, trebuie să recunoaștem că le place unora, nu le place, dânsa a evoluat spre bine și chiar cred că are capacitatea să crească în perioada următoare.

Și să nu credem acum că dacă Liviu Dragnea nu mai este, nu va mai zice nimeni nimic de PSD. Indiferent cine va veni, se va încerca în continuare să i se găsească liderului anumite lipsuri și anumite bile negre.

Doamna premier, în afară de faptul că a mai făcut greșelile de vorbire pe care le-a făcut și trebuie să le recunoaștem, pentru că au fost publice, are acest mare avantaj că nu o se  poate reproșa nimic din alte puncte de vedere.

Să nu uităm că doamna premier a fost primul lider politic din România care a avut curajul să spună la Bruxelles că România este o țară care se poate conduce singură și este o membră a UE cu drepturi egale cu celelalte țări membre”, a declarat Luca Mălăiescu.

Partidul Social Democrat se pregătește în prezent pentru a-și alege un nou președinte, un președinte interimar și secretar general al partidului. În aceste zile se depun candidaturile, congresul de alegeri urmând să aibă loc pe data de 29 iunie. PSD Caraș-Severin va fi reprezentat de 68 de delegați.

Citește și „O voi susține pe Viorica Dăncilă la președinția partidului”, anunță deputatul Luminița Jivan

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Andrei

    E clar că duce lipsă. Uitați-vă la personajul din articol! Dacă Luca Muiescu a ajuns lider …
    Se tot lăuda pe reper24 că începe “Marea asfaltare”. E deja sfârșit de iunie și majoritatea străzilor din Oțelu Roșu sunt praf.
    Să nu mai spunem de locuri de muncă și depopularea orașului pe care-l administrează.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei