(E) „România trebuie definită prin Constituție ca stat creștin”, susține Petru Borduz, candidat ARN pentru Senat

modelmic

România trebuie definită prin Constituție ca stat creștin” – declară cu fermitate Petru Borduz, candidat ARN la funcția de senator pentru județul Caraș-Severin.

„Potrivit Constituției, România nu are definită o religie de stat și se declară neutră din  punct de vedere ideologic, cultele religioase fiind autonome. Fiind un stat unitar, cu diverse etnii și confesiuni, totul funcționează pe principiul toleranței și respectului față de toți ceilalți, statul fiind obligat să ne sprijine și să ne respecte în toate aspectele vieții sociale, culturale și mai ales religioase. Este o simbioză ce trebuie să funcționeze pentru bunăstarea și libertatea fiecărui cetățean. Să aibă o siguranță socială, să-și perpetueze valorile culturale, dar mai ales, să-și manifeste și să-și apere convingerile spirituale. Această simbioză limbă-neam-credință s-a născut odată cu formarea acestui popor. Nu o spun eu, o spune istoria. Creștinismul a avut întotdeauna elitele lui, acei lideri care au înțeles adevăratul sens al credinței, mulțumită înțelegerii lor, despre locul lui Dumnezeu și al nostru în lume. El (Creatorul nostru) este adevărat, perfect și bun. Prin credință noi îi aparținem.

Mi-e dor oameni ca marele poetul Ioan Alexandru, care în timpul Revoluției din 1989 îi încuraja pe revoluționari să reziste având Sfânta Cruce și Sfânta Scriptură în mână, îndemnând soldații să nu tragă în manifestanți. La evenimentele din iunie 1990 a reușit să convingă, cu crucea în mână, minerii, să nu devasteze Parlamentul României. La desele luări de cuvânt în plenul Senatului milita pentru respectarea unui drept firesc, acela de a fi și a ne simți creștini într-o țară care se declară creștină dintotdeauna.

Declarația publică făcută de către liderul unui partid parlamentar despre sărbătoarea Învierii ca fiind cel mai mare «fake-news», sau refuzul unor aleși locali de a depune jurământul pe Sfânta Scriptură ne arată sfidarea și ignoranța fățișă față de toți cei ce suntem creștini. Dacă nu le este frică de divinitate, fiți sigur că nici de vreo altă lege. Nu mă autopropun, dar le propun cetățenilor cu drept de vot, că odată la patru ani au puterea de decizie să-și aleagă pe cei care să îi reprezinte cu demnitate, pe cei care vor conlucra pentru bunăstarea lor socială și dreptul lor liber de convingere”, precizează Petru Borduz.

 

Sorin Necula

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei