„În România trebuie luate măsuri mai dure decât cele existente“- afirmă Felix Borcean

a

Primăria municipiului Caransebeș a dorit să aplice niște măsuri mai dure decât cele implementate la nivel național, pentru prevenirea infectării populației ci coronavirus, măsuri respinse săptămâna trecută de Prefectura Caraș Severin. Despre necesitatea aplicării acestora, Felix Borcean primarul municipiului a declarat pentru Reper24:

Îmi mențin părerea că trebuie implementate măsuri mai dure. Din păcate nu poate Caransebeșul sau oricare altă localitate, pentru că ne-am izola ca și localitate, ca și atitudine în lupta asta. cred că ar trebui luate măsuri mai dure de la nivel național. Degeaba impun eu aici și în alte localități nu se întâmplă. la români nu merge cu rugămințile; trebuie luate măsuri dure și avem deja exemplele din Italia, Spania și toate țările în care epidemia a căpătat o amploare mai mare și noi doar trebuia să copiem acele măsuri“.

În municipiul de Timiș și Sebeș se vorbea despre intenția de a închide piața agro-alimentară. „Este deja o certitudine; aseară am avuto ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență și am luat deja această măsură, cu excepția magazinelor alimentare în care activitatea se desfășoară oarecum controlat, gen carmangerii, magazine alimentare, de brânzeturi și cele de pompe funebre. Activitatea la tarabă a fost suspendată până la încheierea stării de urgență. Măsura va intra în vigoare de astăzi, abia acum am semnat această hotărâre și am trimis-o spre aprobare Prefecturii Caraș Severin, urmând să fie pusă în aplicare în următoarele ore. prefectura poate întoarce această decizie, dar nu cred că e cazul, pentru că în ordonanța militară nr 2 există câteva paragrafe care pot fi interpretate în acest sens“.

aa

În ceea ce privește resursa umană și financiară de care dispune Caransebeșul pentru gestionarea crizei în care ne află, edilul Felix Borcean a mai precizat: „Până acum ne descurcăm; din acest motiv cred că ar trebui înăsprite măsurile pentru a preveni o agravare a situației umane și financiare. Astăzi voi avea o întâlnire cu directorul economic și o să vedem, pe baza cererilor spitalului în primul rând, dar și ale noastre ca măsuri de primă urgență, ce sume am putea muta pe bugetul local pentru a putea controla situația din punct de vedere financiar. Din punct de vedere uman trebuie implementate măsurile pe care le-am luat deja. Am suplimentat serviciul de voluntari, până la limita maximă de 85 de persoane, în momentul de față existând peste 30, care să ne dea o mână de ajutor în problemele cu care ne confruntăm, adică:  servicii la persoanele izolate, nedeplasabile, vârstnice“.

Referitor persoanele izolate la domiciliu Felix Borcean a precizat: „Deocamdată sunt doar câteva raportări pe surse că nu s-ar respecta izolarea impusă, dar din punct de vedere oficial nu avem astfel de situații. Poliția locală, Poliția municipiului Caransebeș gestionează destul de bine situația și are în evidență toate aceste persoane. “.

În finalul dialogului purtat cu primarul municipiului Caransebeș Felix Borcean, l-am rugat să transmită locuitorilor un mesaj pentru această perioadă de criză medicală: „Mesajul este simplu: să rămână pentru cât mai mult timp în case și să nu recurgă la alte activități decât cele de strictă necesitate“.

Sursă foto 2: mapio.net

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei