Românu a găsit soluția pentru Căminul de bătrâni de la Anina: externalizarea! A apărut și un investitor interesat!

 modelmic

Primarul Gheorghe Românu pare să fi găsit soluția pentru a menține deschis Căminul pentru persoane vârstnice din Anina, fără a reduce personalul sau numărul beneficiarilor și fără a se baza în permanență pe sprijinul autorităților județene sau centrale, care de foarte multe ori a întârziat să apară. Edilul a decis să externalizeze serviciile azilului, un prim pas în acest sens fiind făcut ieri în cadrul ședinței Consiliului Local.

Românu s-a prezentat în fața consilierilor cu propunerea de externalizare, aceștia dându-și acordul prealabil pentru punerea în mișcare a proiectului și dezmembrarea clădirii fostului spital din localitate, unde își desfășoară activitatea în prezent atât azilul cât și centrul de permanență (închis temporar până la data de 1 septembrie). Într-o viitoare ședință a CL va fi votat și studiul de oportunitate privind privatizarea căminului, iar mai apoi proiectul va fi scos la licitație. Vestea bună este că există deja un investitor interesat: este vorba de proprietarul unui Cămin de bătrâni din comuna Mașloc, județul Timiș, care ar dori să își deschidă un punct de lucru și la Anina.

Aș  vrea să despart spitalul de partea de centru de permanență, este chiar la intrare unde avem și radiologie și centru de permanență, să dezmembrez și să dau acest Cămin de bătrâni la un privat, să îl externalizez. Practic noi vom concesiona clădirea, iar de activitate o să se ocupe el, o să preia și pasivul și activul. Una din condiții va fi  să rămână toți salariații, să rămână toți bătrânii și el mi-a spus că are încă mulți pe care vrea să îi aducă aici, pentru că la Mașloc nu are capacitatea suficientă și atunci ar vrea foarte mulți de acolo să vină aici, tocmai pentru zona asta muntoasă”, a explicat pentru Reper 24, primarul Gheorghe Românu.

Conform edilului, în prezent Căminul din Anina are 35 de beneficiari care vor rămâne în cadrul azilului și după ce acesta va fi preluat de către investitorul privat, fără a plăti costuri suplimentare. Sume mai mari ar putea fi însă cerute de la viitorii beneficiari, a mai precizat Românu. Căminul are o capacitate de 70 de locuri, dar aceasta ar putea fi mărită în cazul în care noul proprietar ar fi dispus să investească în amenajarea unor saloane care în prezent nu sunt folosite.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei