Românu nu mai așteaptă după Aquacaraș! Ce soluție a găsit pentru asfaltarea unei străzi?

modelmic

Reprezentanții Primăriei Anina au găsit o soluție neobișnuită, care să le permită să asfalteze o stradă din oraș, lăsată nereabilitată în urma lucrărilor din cadrul proiectului de modernizare a rețelelor de apă și canalizare: mutarea drumului în lateral, cu aproximativ 10 metri.

După cum se știe, proiectul implementat de Aquacaraș la Anina nu este doar în mare întârziere față de termenele inițiale, la fel ca în alte localități din Caraș-Severin. La Anina situația este mai gravă, o parte a proiectului s-a împotmolit practic de câțiva ani, după ce constructorul a intrat în faliment, iar cei de la Aquacaraș au ajuns la concluzia că lucrările derulate au fost executate defectuos și trebuie refăcute. Cum nu s-a găsit imediat un alt constructor, oamenii au rămas cu străzile sparte, ne-refăcute, pline de gropi și noroaie, la cea mai mică ploaie. Este și cazul străzii Horea, unde însă spre deosebire de celelalte străzi care trebuie să aștepte derularea proiectului, aici administrația locală a găsit o soluție pentru a-i ajuta pe oameni să circule în condiții civilizate.

Am programat  în bugetul pe anul acesta refacerea străzii Horea, pe porțiunea cumpărată de pe terenul fabricii de cherestea, astfel încât strada se mută, pentru că prin lucrările făcute de Aquacaraș nu mai avem posibilitatea să reface același drum întrucât lucrările nu au fost recepționate. Vorbim de lucrările de apă și canal care stau în aer, nici nu au fost plătite, nici recepționate și ele au fost făcute pe vechiul drum. Vom muta drumul cu vreo 10 metri în lateral, astfel încât fiecare om de pe strada Horia să aibă în fața casei un mic părculeț și astfel șoseaua va fi un pic mai departe de case, lucru bun și din punct de vedere al trepidațiilor pentru că sunt case micuțe acolo și orice fel de mașină de transport greu le influențează negativ”, a explicat primarul Gheorghe Românu.

Conform edilului, în momentul în care vor fi reluate într-un final lucrările la sistemul de apă și canalizare pe strada Horia, nu va fi nevoie de aceasta să fie spartă, rețelele rămânând în porțiunea pe care intenționează să o transforme într-un mic părculeț în fața fiecărei case.

Strada are o lungime de aproximativ 700 de metri, iar lucrările de asfaltare vor fi finanțate din fonduri de la bugetul local.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei